VIDEO V Zemanově štábu došlo na pěsti! Novináři natáčeli kolabujícího muže a ochranka se do nich velice drsně pustila

27.01.2018 20:20

Ve volebním štábu Miloše Zemana se dnes večer po odjezdu prezidenta odehrál konflikt mezi lidmi ze štábu a novináři. Novináři natáčeli a fotografovali kolaps muže, ke kterému později přijela pražská záchranná služba. Lidé ze štábu novináře vykazovali z místnosti, fyzicky je napadali a nadávali jim. Vyplývá to z videí, která zveřejnila na Twitteru redaktorka serveru Seznam Zprávy Pavlína Kosová.

VIDEO V Zemanově štábu došlo na pěsti! Novináři natáčeli kolabujícího muže a ochranka se do nich velice drsně pustila
Foto: Screen: FTV Prima
Popisek: Miloš Zeman v prezidentském Duelu na FTV Prima.

Šéfredaktor serveru Seznam Zprávy Jakub Unger ČTK řekl, že ho podobné incidenty mrzí a vztahy mezi médii a úřady by měly být korektní. „Takovéto věci do moderní demokratické země nepatří,“ dodal. Členka štábu Zeman znovu 2018 Barbora Filípková ČTK řekla, že k incidentu nemá žádné informace. Dotaz si nechala poslat textovou zprávou, aby mohla informace prověřit.

Na záběrech Kosové je vidět, jak se muž, který měl vedle ruky láhev piva, v doprovodu dalšího muže ze štábu odpotácel od stolku k pódiu, kde si lehl na záda. Ke zhruba 55letému muži s poruchou vědomí vyjížděla do Top Hotelu pražská záchranná služba, řekla ČTK její mluvčí Jana Poštová. „Záchranáři jej vyšetřili, zajistili a poté předali do Thomayerovy nemocnice na interní oddělení,“ doplnila.

Novináře, kteří kolaps natáčeli, napadla dvojice mužů ze štábu. Mimo jiné shodili jednomu na zem kameru, zaútočili pěstí na dalšího novináře, fyzicky napadli Kosovou a vyvedli z místnosti jednoho fotoreportéra.

Incidentu si začali všímat politici. „Napadání novinářů za jejich práci je absolutně nepřijatelné. Od prezidenta Zemana ale bohužel nemůžeme očekávat, že by se od takovéhoto chování distancoval,“ napsal na Twitteru předseda TOP 09 Jiří Pospíšil.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …