VIDEO z německých silnic: Přilepený aktivista pištěl jak pětileté dítě

15.07.2023 9:42

ZAHRANIČNÍ MONITORING Klimatičtí aktivisté z Last Generation a dalších podobných organizací dělají všechno pro to, aby na sebe upoutali pozornost. V desítkách německých měst se v posledních měsících přilepují k silnici. A ostatním lidem spěchajícím do práce, k lékaři či za rodinou s těmito radikály dochází trpělivost.

VIDEO z německých silnic: Přilepený aktivista pištěl jak pětileté dítě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Silnice, ilustrační foto

Last Generation, Letze Generatin, Poslední generace. Ve třech jazycích jde o název uskupení aktivistů spojných stejnou ideou. Představou, že boj za klima je natolik zásadní věcí, že je třeba se o něj pokoušet i za cenu, že své okolí rozzlobí.

A videa kolující po internetu dokazují, že mnoha řidičům skutečně dochází trpělivost s lidmi, kteří se přilepují k silnici. Řidiči ze svých vozů vystupují a snaží se aktivisty odtáhnout ze silnice dřív, než stačí zaschnout lepidlo, kterým se demonstrativně lepí k vozovkám. Připomíná to však marnou sisyfovskou snahu o odvalení velikého balvanu, protože než se rozezlení řidiči vrátí do auta, aktivisté už zase leží na silnici a dělají všechno pro to, aby doprava na daném úseku silnice zkolabovala.

„Nalepit se na ulici a pak křičet jako pětileté dítě, když se hasiči snaží aktivisty odlepit: není divu, že je teď skoro všichni nenávidí,“ napsal jeden z diskutujících na Twitteru k videu, kde hasiči usilují o to, aby co nejšetrněji odlepili aktivisty od asfaltu.

 

 

Na jednom z videu je vidět střet aktivistů s nespokojeným řidičem kamionu a dalšími nespokojenými řidiči, jejichž trpělivost již přetekla. Jedna z řidiček v jistou chvíli popadla jednu z protestujících za účes a odtáhla jí ze silnice za vlasy. Aktivistka se ihned vrátila na místo a scéna se opakovala. Až se řidič nákladního vozu rozjel a aktivisty málem přejel.

Nakonec všechno skončilo bez zranění aktivistů a řidič vyrazil na další cestu.

 

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Humanita odsud posud, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMiloš Černík 1 , 15.07.2023 10:04:06
Pokud lehne a lepí se k silnici tak bez pardonu přejet nebo násilně i z kůží odtrhnout, léčení mu dát k náhradě a velmi vysokou pokutu, pokud nezaplatí tak vězení. Oni to dělají lidem naschvál , omezují lidem životy , dokonce i tím i ohrožují. Nikdo by neměl brát naprosto žádný ohled na jejich počínání, jsou to škůdci zaplacení různými neziskovkami, které dotují a využívají různí miliardáři pro svoje zločinné cíle.

|  16 |  0

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…