VÍME PRVNÍ: Děkan Ševčík si převzal odvolání. Stále ho považuje za nezákonné

21.12.2023 7:55

Dnes ráno si děkan NF VŠE Miroslav Ševčík převzal rozhodnutí rektora VŠE Petra Dvořáka o svém odvolání. Jak již dříve uvedl, odmítl ho převzít osobně, protože v něm byly pasáže dopsané rukou. Rektor se podle něho stále odvolává na vyjádření, které neexistuje. Na pozici děkana nastupuje dosavadní proděkanka pro studium.

VÍME PRVNÍ: Děkan Ševčík si převzal odvolání. Stále ho považuje za nezákonné
Foto: David Hora
Popisek: Děkan VŠE Miroslav Ševčík

Anketa

Vadí vám chování Andreje Babiše v TV debatách a v Poslanecké sněmovně?

8%
90%
hlasovalo: 43733 lidí
Jak již média informovala, rektor VŠE Petr Dvořák se rozhodl odvolat děkana NF VŠE Miroslava Ševčíka. Podle děkana postupuje nelegitimně a nezákonně a má za to, že za odvoláním jsou jeho politická vyjádření.

„Rozhodnutí není zatím pravomocné, protože když mně ho předkládal ve středu 13. 12. 2023, tak tam byly rukou dopsané nějaké věci a na první straně jsem si všiml, že se odvolává na vyjádření Akademického senátu Národohospodářské fakulty z 31. 10. 2023. Žádné vyjádření k této věci Akademický senát Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické nepřijal, protože sdělil, že se nemůže podílet na nezákonném procesu odvolávání děkana tak, jak ho realizuje pan rektor,“ uvedl Miroslav Ševčík v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz.

Dodal, že stejně postupoval i rektor, když odmítl převzít osobně materiály ze zasedání Akademického senátu Vysoké školy ekonomické. V rozhovoru popsal také jiné naschvály, které mu orgány školy dělaly.

Dnes v ranních hodinách Miroslav Ševčík převzal rozhodnutí o odvolání děkana, které mu rektor Dvořák poslal. „Text se mimo jiné opírá o lživé tvrzení o existenci předchozího ‚vyjádření Akademického senátu NF VŠE‘,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz. Děkankou se nyní stává dosavadní proděkanka pro studium Adéla Zubíková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

České školství kleslo tak, že chrlí tupce, použitelné jen u výrobního pásu, nebo v "neziskovkách"., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseProbuzený , 21.12.2023 10:01:17
Přesné to, se ale hodí německé vrchnosti, protože inteligentní a vzdělaní poddaní, by mohli být nebezpeční...

|  13 |  0

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjeva o pomoc s …