VÍME PRVNÍ Mandátový výbor si zvolil místopředsedy. Jsou jimi Gazdík, Rozvoral, Bartoň a Malá

29.11.2017 12:54 | Zprávy

Mandátový a imunitní výbor Poslanecké sněmovny si v úterý 28. 11. na své schůzi odhlasoval místopředsedy. Informaci ParlamentnímListům.cz potvrdil člen výboru a poslanec za hnutí ANO Josef Hájek. Čtveřici místopředsedů tvoří Petr Gazdík (STAN), Radek Rozvoral (SPD), Lukáš Bartoň (Piráti) a Taťána Malá (ANO), sdělil ParlamentnímListům.cz poslanec za SPD a jeden z místopředsedů výboru Radek Rozvoral.

VÍME PRVNÍ Mandátový výbor si zvolil místopředsedy. Jsou jimi Gazdík, Rozvoral, Bartoň a Malá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala byl konečně zvolen posledním místopředsedou sněmovny. Doplnil tak čtveřici Vojtěch Filip, Jan Hamáček, Tomio Okamura a Vojtěch Pikal

„Za hnutí ANO byla zvolena paní Taťána Malá. Další 3 místopředsedové jsou z řad Demokratického bloku, Pirátů a SPD,“ sdělil ParlamentnímListům.cz poslanec za Moravskoslezský kraj Josef Hájek (ANO 2011). Podle informací, které posléze sdělil ParlamentnímListům.cz poslanec Radek Rozvoral z SPD, by dalšími místopředsedy mandátového a imunitního sněmovního výboru měli být Petr Gazdík (STAN, Demokratický blok), Radek Rozvoral za SPD Tomia Okamury a Lukáš Bartoň za Českou pirátskou stranu. Informaci ohledně personálního obsazení místopředsedů posléze ParlamentnímListům.cz potvrdila i Martina Lustigová z tiskového odboru kanceláře Poslanecké sněmovny České republiky.  

Mandátový a imunitní výbor, jehož předsedou je poslanec za KSČM Stanislav Grospič, čeká hned zpočátku ožehavá otázka k řešení, která je ostře sledovaná tuzemskými médii. Jednat bude totiž o tom, jak Poslanecké sněmovně doporučí hlasovat o vydání poslance a předsedy hnutí ANO Andreje Babiše i jeho pravé ruky poslance Jaroslava Faltýnka. Oba zákonodárci totiž podle policie figurují v kauze údajného zneužití evropských dotací při projektu farmy Čapí hnízdo.

Zmínění poslanci již jednou k trestnímu stíhání vydáni byli. Ale vzhledem k tomu, že poslanecký mandát ve sněmovních volbách obhájili, tím znovu nabyli imunitu. Hlasování o vydání Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka tak čeká zákonodárce s nejvyšší pravděpodobností znovu.

Stejně tak budou opětovně hlasovat i o vydání poslance za ODS a bývalého pražského primátora Bohuslava Svobody. Toho si policie žádá v souvislosti s vyšetřováním zakázky na kartu Opencard.

ParlamentníListy.cz se snažily ze strany poslanců v mandátovém a imunitním výboru získat zákulisní informace o tom, jaká v souvislosti s celou věcí mezi poslanci výboru panuje atmosféra.

„Co se týká mého pohledu na věc, tak se nejdříve se žádostí o vydání musím podrobně seznámit, včetně prostudování spisu a vyslechnutí obou poslanců a orgánů činných v trestním řízení, a pak k tomu mohu zaujmout svůj názor,“ sdělil ParlamentnímListům.cz k věci poslanec a místopředseda mandátového a imunitního výboru za SPD  Radek Rozvoral s tím, že svůj názor nejprve přednese na poslaneckém klubu své strany.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jonáš Kříž

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…