VÍME PRVNÍ Na Sobotku letí za OKD trestní oznámení. Už ho píší u Okamury

03.04.2014 18:59

VÍME PRVNÍ Hnutí Úsvit chystá trestní oznámení na premiéra Bohuslava Sobotku a stejně tak na jeho „komplice“. Jedná se o porušení povinností při správě cizího majetku, kterých se měl Sobotka dopustit, když jako ministr financí privatizoval společnost OKD a přitom způsobil státu škody za desítky miliard.

VÍME PRVNÍ  Na Sobotku letí za OKD trestní oznámení. Už ho píší u Okamury
Foto: Filip Ferbie
Popisek: Bohuslav Sobotka

ParlamentníListy.cz uspořádaly mezi českými politiky anketu, zda Bohuslav Sobotka jako ministr financí nepochybil při nevýhodné privatizaci OKD, kterou ještě v roce 2006 mohl zastavit, ale naopak udělal vše pro její „přikrytí“.

Nečekanou odpověď na dotaz zaslal ParlamentnímListům.cz předseda hnutí Úsvit Tomio Okamura. Podle jeho sdělení místopředseda hnutí Jaroslav Novák prý již připravuje trestní oznámení na osoby, které způsobily škodu při privatizaci OKD, jež měla činit přibližně třicet miliard.

Okamura navíc připomněl, že vláda nedávno odmítla návrh hnutí Úsvit, který by uzákonil povinnost politiků spravovat svěřený majetek řádně a s péčí řádného hospodáře. Jako důvod bylo uvedeno, že stávající zákony už takovou povinnost nařizují.

Pokud tedy tato povinnost existuje, pak podle Úsvitu není na co čekat. „Policie musí začít pana Sobotku a jeho komplice stíhat pro porušení povinností při správě cizího majetku, za prokazatelné porušení zákonných povinností a za miliardové škody,“ uzavřel své prohlášení pro ParlamentníListy.cz Tomio Okamura.     

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík, jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…