VÍME PRVNÍ Předseda pražské ČSSD bude náměstkem na školství. To přitom ovládá ANO

29.11.2018 15:39

ParlamentníListy.cz získaly informace o tom, že předseda sociální demokracie v Praze má být politickým náměstkem u Roberta Plagy na resortu školství. Ministerstvo naše zjištění potvrdilo.

VÍME PRVNÍ Předseda pražské ČSSD bude náměstkem na školství. To přitom ovládá ANO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání vlády. Na programu byly mimo jiného i dotační programy zemědělství pro rok 2019

Anketa

Která strana izraelsko-palestinského konfliktu má větší díl vašich sympatií?

86%
hlasovalo: 9894 lidí
„Ano, s nástupem pana Pavlíka počítáme. Co se týče agendy, budou to primárně průřezová témata MŠMT a MPSV, jako jsou dětské skupiny, předškolní vzdělávání, ústavní ochranná výchova nebo celoživotní vzdělávání," uvedla pro naši redakci kancelář ministra Plagy.

Ten je od prosince 2017 ministr školství, mládeže a tělovýchovy v první a poté i v druhé Babišově vládě, předtím v letech 2015 až 2017 náměstek ministra školství, mládeže a tělovýchovy. V roce 2016 byl krátce zastupitel Jihomoravského kraje, v letech 2014 až 2018 zastupitel města Brna a doposud člen hnutí ANO 2011.

Petr Pavlík je považován za prodlouženou ruku europoslance Pocheho, proto naše dva zdroje překvapilo, že ministr Plaga s tímto krokem souhlasil. „Nemohl si ale vybírat, bylo mu oznámeno, že to tak bude," informoval náš vládní zdroj.

O Pavlíkovi jsme psali také v souvislosti s jeho možnou kandidaturou do Bruselu. Vedení pražské ČSSD jej podle našich zjištění nominuje na lídra budoucí kandidátky do Evropského parlamentu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: B. Richterová a T. A. Nový

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…