VÍME PRVNÍ Zeman se sejde s generálním ředitelem ČT

11.11.2017 16:10

Prezident Miloš Zeman se setká s generálním ředitelem České televize Petrem Dvořákem. Řekl to v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz. Šéf veřejnoprávního média si od hlavy státu vyslechne ostrou kritiku.

VÍME PRVNÍ Zeman se sejde s generálním ředitelem ČT
Foto: ReproFoto: ČT24
Popisek: Prezident Miloš Zeman udělil státní vyznamenání.

Generální ředitel ČT Petr Dvořák už před časem požádal o přijetí u prezidenta republiky Miloše Zemana. Ten mu vyhověl a šéfa televize přijme po svém návratu z Ruské federace, kam za týden míří na státní návštěvu.

„Generální ředitel ČT sám požádal o setkání se mnou. Jsem člověk velkorysý a po mém návratu z Ruské federace ho zřejmě přijmu, abych mu řekl, že podle mého názoru není mužem na svém místě a jako jeden z argumentů uvedu právě tento neodvysílaný přímý přenos,“ řekl ParlamentnímListům.cz prezident.

Narážel tím na fakt, že Česká televize poprvé v historii nepustila do živého vysílání tiskovou konferenci hlavy státu. Stalo se tak v pátek v Olomouckém kraji, kde Miloš Zeman ukončoval svou krajskou cestu. Na základě toho dále Zeman v interview obvinil Petra Dvořáka z plýtvání penězi.

„Byl jsem informován, že přenosový vůz, který na místě Česká televize měla, řádně odvysílal průběh této tiskové konference včetně dotazů reportéra ČT na Kavčí hory, které to ovšem neodvysílaly. Považuji to za další důkaz neobjektivity České televize, nehledě na to, že instalace přenosového vozu v tomto prostředí (v horském prostředí, restaurace hotelu Křížový vrch, pozn. red.) něco stojí a ředitel České televize by neměl peníze takto vyhazovat,“ dodal Miloš Zeman.

Další podrobnosti se na PL dočtete v celém interview s prezidentem republiky již v neděli ráno. Miloš Zeman se vyjádří též k povolební situaci, zhodnotí stav, ve kterém se nachází jeho dřívější domovská sociální demokracie a promluví o válce v Sýrii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…