VV nařizují Kalouskovi, aby svolal komisi k diskusi o financích státu

30.09.2011 16:26

Věci veřejné opět zlobí. Podle Českého rozhlasu totiž vedení strany dnes vyzvalo ministra financí Miroslava Kalouska, aby svolal koaliční komisi k diskusi o financích státu. Ta se prý už 13 týdnů nesešla.

VV nařizují Kalouskovi, aby svolal komisi k diskusi o financích státu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Věcí veřejných Radek John

Jak informoval ve svém zpravodajství Český rozhlas, podle šéfa strany Radka Johna by komise měla najít koaliční kompromis v otázce daňové reformy. Pokud se tak nestane, tak VV ve sněmovně předloží celou sérií pozměňovacích návrhů k reformě a to proto, aby zabránili propadu příjmů státního rozpočtu v příštích letech.

„Ministr Kalousek by měl podle Radka Johna a šéfa poslanců Věcí veřejných Víta Bárty koaličním partnerům také předat analýzu ke zdanění hazardu a komise by měla přehodnotit vládní priority. Na všechny podle Věcí veřejných totiž nebudou peníze," zmínil rozhlas.

K případu také zde:

Zdůraznil, že z vyjádření Víta Bárty plyne, že rozporné názory na daňovou reformu by mohly znamenat konec trojkoalice.

SLEDUJEME téma rozpočet

„Právě proto chceme jasně upozornit veřejnost, že toho ‚černého Petra‘ má pan ministr financí, protože jednoznačně nejedná; nesvolává komisi a ignoruje situaci, kterou je jednoznačně zapotřebí řešit a ke které máme jasný závazek z léta tohoto roku z dodatku koaliční smlouvy," uvedlo vedení VV.

„Od léta víme, že chybí desítky miliard korun, od léta víme, že musíme přehodnotit priority, které tato koalice naslibovala. A od léta tento zásadní problém neřešíme," vysvětlil pak v rádiu Bárta.

Kalousek vrtí hlavou: Vždyť s tím VV souhlasili

Podle něj debatu o daňové reformě ministr financí úmyslně odkládá. Miroslav Kalousek ale upozornil na to, že daňovou reformu ve vládě podpořili i čtyři ministři VV. Pokud s tím ale bude souhlasit ODS, je možné podle Kalouska o zdanění hazardu ještě jednat.

„Finalizujeme podklady a výpočty, které jim v pondělí budeme na klub expedovat, ale znovu opakuji: ministři za Věci veřejné pro to ve vládě v souladu s koaliční smlouvou hlasovali a byli to oni, kdo si prosadili nižší zdanění hazardu, než navrhovalo ministerstvo financí. To je prosím doložitelné," reagoval na to Kalousek a zdůraznil, že mu tato výtka trhá mozek z hlavy úplně stejně, jako když bojuje proti korupci někdo, kdo je z korupce obviněný.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…