VV se zlobí na Týden: S vilou Peake nemáme nic společného

13.11.2012 17:54

Vedení Věcí veřejných se ostře ohradilo proti tvrzením časopisu Týden, který financování strany spojuje s prodejem vily bývalé členky Karolíny Peake. Podle VV je to pouze osobní problém Peake.

VV se zlobí na Týden: S vilou Peake nemáme nic společného
Foto: Hans Štembera
Popisek: Manželé Peakovi prodali vilu v Troji za 57 milionů. V časech realitní krize velice slušné, nemyslíte?

„Prodej domu manželi Peake je jejich osobní problém a rozhodně nijak nesouvisí s financováním politické strany Věci veřejné. Paní Peake od roku 2009 darovala VV celkově částku ve výši 36 527,- Kč, což si autoři stejně jako kdokoliv jiný mohou ověřit v pravidelných výročních zprávách za roky 2009,2010 a 2011,“ píše se v tiskovém prohlášení.

VV zdůrazňují, že za každým darem, který strana dostala, stojí fyzická osoba, která je normálně dohledatelná. Navíc strana prošla forenzním šetřením nezávislou institucí.

„Čirý výmysl je tvrzení autorů, že prý existuje nahrávka, kde Vít Bárta podle nich mluví o pražským kmotrech a jakýchsi dvěstě milionech. Zdůrazňujeme, že jde o lživé tvrzení. Žádná taková nahrávka neexistuje a tudíž nemohla být ani publikována. Autoři si ve svém článku navíc vypomáhají prohlášením Jaroslava Škárky, člověka, který byl soudem označen jako podvodník, který vědomě soudu lhal a záměrně falšoval důkazy,“ dodávají VV s tím, že by měl informace uvést na pravou míru v příštím čísle.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…