Václav Klaus mladší odhalil, co teď chystá. Zmínil i Pražský hrad

21.01.2017 8:20

Václav Klaus mladší před několika dny založil think-tank Centrum pro občanské svobody a má s ním velké plány. Informuje o tom dnešní Mladá fronta Dnes.

Václav Klaus mladší odhalil, co teď chystá. Zmínil i Pražský hrad
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Václav Klaus mladší na besedě v ostravském knihcentru

Zatím máme výhled, že uživíme tři lidi. Ale když se budeme rozvíjet jako některé americké think-tanky, třeba budeme za 20 let sedět v prezidentské kanceláři a tady bude celý činžák dříčů, kteří budou vytvářet statistiky, cituje list Václava Klause mladšího.

„To je naše zaměření – proti regulacím a buzeracím, pro nízké daně a výdaje státního rozpočtu, za české národní zájmy! Nezajímá nás lachtan v Antarktidě tolik jako omáčka v Pelhřimově,“ vyjmenuje v rychlém sledu zaměření jeho nové platformy.

Jak list uvádí, jen během ledna má v plánu tři akce. „To není málo, na to, že minulý týden tady byl jeden stůl a počítač a nic víc,“ říká Klaus mladší.

A jaké jsou jeho další plány? „Stát se jedničkou mezi českými think-tanky z hlediska citací velkých médií a facebookových sledovačů,“ plánuje neskromně.

Jak list podotýká, Klaus mladší vstoupil na slušně nasycený trh. Think-tank, neboli platformu, ve které skupina lidí bádá, jak by se nejrůznější politická či ekonomická témata dala dělat jinak, má dnes u nás každá větší strana či hnutí.

ČSSD má svoji Masarykovu demokratickou akademii, ANO má Institut pro politiku a společnost, TOP 09 má TOPAZ a ani v ODS není Klaus mladší první. Stranický šéf Petr Fiala má svůj Pravý břeh. Ale spolu si prý nekonkurují, píše list.

„Nepatřím k těm, kteří jsou spokojeni s tím, že máme osm nebo deset procent, na to jsou tady od věky věků lidovci, kteří umějí velmi kvalitně vydírat v koalicích jako menší partner. ODS ale vždycky měla politický étos velké strany a takové mají být i její ambice,“ tvrdí Klaus mladší.

Jak list dále píše, se svým think-tankem chce teď každý týden vypustit nové téma. A obklopit se známými tvářemi. Jejich jména však zatím tají. Po chvíli naléhání prozradí aspoň jedno: bývalého ředitele Národního parku Šumava Jiřího Mánka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…