Václav Moravec a mafiáni. Další ohlasy dnešního vzrušeného pořadu

19.06.2016 19:36

K dnešnímu vystoupení ministra financí a předsedy hnutí ANO Andreje Babiše v pořadu Otázky Václava Moravce na ČT24 se na svých facebookových profilech vyjádřili mimo jiné i komentátor Martin Hekrdla a Jakub Janda z think-tanku Evropské hodnoty.

Václav Moravec a mafiáni. Další ohlasy dnešního vzrušeného pořadu
Foto: Archiv JJ
Popisek: Jakub Janda, aktivista z lobbistického spolku Evropské hodnoty

„Je to skutečně fascinující, jak se Václav Moravec zapojil do pseudoargumentů, které kolportují prvoplánoví obhájci statu quo naší obrozené mafiánské republiky. A jak ty základní, zcela věcné otázky rychlokvašené reorganizace policie nechal zcela stranou,“ kritizoval moderátora Hekrdla. Předsedu ODS Petra Fialu podle něj nechal expresivně vést protibabišovskou předvolební kampaň ODS, zakladatelské strany kmotrovského státu.

„Na Babiše vyjížděl neustále, aby ‚mluvil k věci‘, zatímco Sobotku na telefonu nechal pět minut mlít – zcela od věci – fráze o Číně a ostrým protidotazem nijak nečelil premiérovým úvahám, zda by přece jen nešlo Šlachtu zkorumpovat v nějaké státní službě. Je ten Moravec jenom idiot, nebo darebák?“ ptá se bez servítků Hekrdla. 

Své napsal také Jakub Janda z think-tanku Evropské hodnoty. „Chcete vidět, proč se bojím doby, kdy bude Agrofert naplno vládnout?“ podotkl k vysílání Janda. Andrej Babiš si podle něj v přímém přenosu ujasňoval, co je rolí novináře. „Bude smutné, pokud se mu v následujících letech podaří ovládnout či umlčet i zbývající média, která se ještě chovají jako média,“ napsal také Janda. 

Celý komentář Martina Hekrdly:

Je to skutečně fascinující, jak se Václav Moravec zapojil do pseudoargumentů, které kolportují prvoplánoví obhájci statu quo naší obrozené mafiánské republiky. A jak ty základní, zcela věcné otázky rychlokvašené reorganizace policie nechal zcela stranou. Petra Fialu nechal expresivně vést protibabišovskou předvolební kampaň ODS, zakladatelské strany kmotrovského státu. Na Babiše vyjížděl neustále, aby "mluvil k věci" (udržel debatu úzce vymezenou, vykastrovanou), zatímco Sobotku na telefonu nechal pět minut mlít - zcela od věci - fráze o Číně a ostrým protidotazem nijak nečelil premiérovým úvahám, zda by přece jen nešlo Šlachtu zkorumpovat v nějaké státní službě (a zavřít mu tak hubu). Je ten Moravec jenom idiot, nebo darebák?

Celý komentář Jakuba Jandy:

Chcete vidět, proč se bojím doby, kdy bude Agrofert naplno vládnout?

Andrej Babiš si v přímém přenosu ujasňuje, co je rolí novináře.

Bude smutné, pokud se mu v následujících letech podaří ovládnout či umlčet i zbývající média, která se ještě chovají jako média.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…