Václav Moravec už se neudržel: Znovuzvolení Zemana. Novinářské žně začínají. Bude to jízda

27.01.2018 17:45

Moderátor Václav Moravec se na svém twitteru vyjádřil k novinářským žním, které podle něj nyní nastanou. A rozjela se bouřlivá diskuse.

Václav Moravec už se neudržel: Znovuzvolení Zemana. Novinářské žně začínají. Bude to jízda
Foto: Vít Hassan
Popisek: Moderátor Václav Moravec po natáčení prezidentské superdebaty na ČT

„Novinářské žně začínají: Znovuzvolení prezidenta Miloše Zemana. Personální a stranické složení druhé vlády Andreje Babiše? Proměny vztahu Miloše Zemana a Andreje Babiše? Kdo do čela ČSSD? Návrat Milana Chovance na vnitro? Bude to jízda,“ napsal Moravec.

„Kdo do čela ČSSD? Vy se nedíváte na kolegu Keblůška? Přítel s. Nejedlého, s. Milan Chovanec již vystoupil z ilegality a ladí noty v Zemanově týmu,“ napsal pak jeden z diskutérů. Další pak vybízeli například k tomu, že to bude chtít kinedryl, nebo že se máme na co „těšit“.  

Moravec v minulých dnech nemoderoval debatu prezidentských kandidátů Miloše Zemana a Jiřího Drahoše. Jeho roli přejala Světlana Witowská. Moravec se neobjevil ani ve speciálním sobotním volebním vysílání. Zde jej nahradil Michal Kubal.

Moravec pro server Lidovky.cz naznačil, že jeho absence v sobotním vysílání umožní České televizi získat individuální rozhovory s jednotlivými kandidáty.

Nabídku České televize moderovat debatu Zemana a Drahoše Moravec odmítl s vysvětlením, že jeho vystoupení by se mohlo stát hromosvodem pro kritiku veřejnoprávní televize. Před pěti lety televizní duel Zemana a jeho tehdejšího protikandidáta Karla Schwarzenberga před druhým kolem voleb vedl. Zatímco Moravec je častým terčem prezidentovy kritiky, Witowské ve čtvrtek Zeman i Drahoš poděkovali.

Serveru Lidovky.cz Moravec řekl, že hned po prvním kole voleb si s generálním ředitelem ČT Petrem Dvořákem sdělili, že prezidentský duel i volební studio by měl moderovat někdo, kdo se nestane součástí strategie současného prezidenta k napadání ČT a vtažení ČT do předvolební a povolební kampaně. „Díky tomu kancléř prezidenta (Vratislav) Mynář změnil nedělní názor, že se prezident nezúčastní poslední diskuse v ČT, což bylo skvělé,“ uvedl Moravec. „Podobně je tomu i s povolebním vysíláním a případnou účastí obou aktérů prezidentské volby v individuálních rozhovorech,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…