Vám na internetu všechno hned smažou, ale muslimským vrahům tam nechají to nejhorší. Nevěříte?

07.08.2017 8:45

Případ muslimského tria „Tři mušketýři“ ukazuje, do jaké míry jdou provozovatelé sociálních sítí a dalších online platforem na ruku radikálním islamistům.

Vám na internetu všechno hned smažou, ale muslimským vrahům tam nechají to nejhorší. Nevěříte?
Foto: repro youtube, tan
Popisek: V ulicích Islámského státu

Zatímco na „bílou většinu“ jsou Facebook, Twitter a YouTube v rámci politické korektností přísní a k blokaci uživatelů stačí často velmi málo, islámští radikálové mají v podstatě „ring volný“. Právě díky bezbřehé toleranci provozovatelů sociálních sítí či neschopnosti soustředit se na skutečně závažná porušení pravidel mohou islamistické organizace nerušeně šířit své nenávistné názory. A je tomu tak právě i v případě „Tří mušketýrů“.

Pětadvacetiletý Khobaib Hussain, o čtyři roky starší Nawee Ali a třiatřicetiletý Mohibur Rahman byli minulý týden odsouzeni na doživotí. Britská bezpečnostní služba MI5 shromáždila dostatek důkazů, které potvrdily, že trio přezdívané médii jako „Tři mušketýři“ plánovali teroristický útok. Ostatně, nikdo z nich se příliš netajil tím, že terorismus a ideje radikálního islamismu jsou z jejich pohledu to „pravé ořechové“.

Anketa

Myslíte, že dnešní děti v dospělosti prožijí lepší život, než dnes prožíváme my?

5%
95%
hlasovalo: 12001 lidí

Tři muslimští výtečníci na YouTube sdíleli desítky videí a nabádali své následovníky, aby zorganizovali teroristický útok pomocí bomb či samurajských mečů. Jiné video zahrnovalo vystoupení nebezpečného britského islamisty Anjema Choudaryho, který byl před několika měsíci odsouzen k deseti letům vězení. Přestože o nebezpečnosti jejich videí není žádných pochyb, některá z nich byla běžně dostupná ještě o tomto víkendu.

Celý text v angličtině je ZDE.

Liknavý přístup YouTube budí zděšení nejenom u britské veřejnosti, ale také mezi politiky. „Tento případ znovu ukazuje, že by měly nadnárodní společnosti přijmout zodpovědnost za boj proti terorismu. Je skutečně zoufalé, že YouTube umožní na své platformě sdílet celou řadu takových videí,“ cituje Daily Mail konzervativního poslance Charlieho Elphickeho. Některá videa publikovaná trojicí islamistů byla skutečně více než návodná.

Jedno z nich, o délce asi třinácti minut, ukazovalo obrázky mrtvých džihádistů a zelených ptáků, kteří měli symbolizovat sebevražedné atentátníky v ráji. „Co víc bychom si mohli přát? Toužíme po tom, aby se naše duše mohla vrátit zpět do našeho těla, a my tak mohli znovu zabíjet,“ uvedl v komentáři pod videem Hussain, který také kritizoval některé muslimy za to, že se chtějí chovat jako řádní britští občané, a nikoli jako mučedníci.

„Každý správný muslim chce být mučedníkem. Jen naprostý šílenec má opačné názory,“ dodal jeden ze „Tří mušketýrů“. V jiné diskuzi pod vloženým videem se zase probíralo, jestli by bylo lepší se přidat k Islámskému státu nebo k teroristické organizaci Al-Káida. Tato a další videa posloužila jako důkaz v průběhu čtyři měsíce trvajícího soudního procesu. K zatčení došlo, když u nich MI5 našla zbraně a bomby.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: red

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…