Vánoční poselství prezidenta z Lán. Už se tuší, co v něm zazní

26.12.2015 6:23

Prezident Miloš Zeman dnes z lánského zámku pronese Vánoční poselství. Věnovat se bude domácím i zahraničním záležitostem, řekl ČTK Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček. Projev tradičně ze záznamu odvysílají ve 13:00 televize Nova, Česká televize na stanici ČT1, Barrandov, server Blesk.cz a Český rozhlas na stanicích Radiožurnál a Plus.

Vánoční poselství prezidenta z Lán. Už se tuší, co v něm zazní
Foto: ReproFoto: Blesk.cz
Popisek: Prezident Miloš Zeman během rozhovoru pro Blesk.cz

Tak jako tradičně nebude prezident projev číst, ale přednese ho takzvaně spatra. Podle Ovčáčka v něm vyzdvihne jak negativní záležitosti vývoje v České republice, tak i ty pozitivní.

Oproti minulosti, kdy Zeman promlouval ze Sloupové síně, bude nyní projev natočen v Masarykově pracovně, kde Zeman poskytuje rozhovory pro média. Prostory budou podle Ovčáčka komornější a spolupracovníci Zemana se je pokusí naladit do vánoční tematiky. Chybět proto nebudou stromeček nebo vánoční svícen.

Loni Zemanův vánoční proslov sledovalo 800 000 lidí, o rok dříve to bylo přes 1,2 milionu lidí. Projevy předchozích prezidentů, kteří promlouvali na Nový rok, měly v ČT sledovanost ještě vyšší. Například poslední novoroční řeč Václava Havla 1. ledna 2003 vidělo 1,788.000 lidí a poslední novoroční projev Václava Klause počátkem loňského roku zhlédlo v ČT 1,528 milionu diváků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…