Varování lidem před dnešní velkou událostí: Opravdu se chcete v pátek probudit a zjistit, že...

07.05.2015 12:12

Britský konzervativní deník The Telegrahp ve svém úvodníku věnovaném probíhajícím volbám konstatuje, že by příznivci euroskeptické strany UKIP měli dát hlas konzervativcům. Pokud tak prý neučiní, nejenom, že se nedočkají kýženého referenda o setrvání v EU, ale navíc tak prý mohou dopomoci k vítězství labouristům.

Varování lidem před dnešní velkou událostí: Opravdu se chcete v pátek probudit a zjistit, že...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na konferenci Akce D.O.S.T. vystoupil i europoslanec Nigel Farage

Telegraph konstatuje, že pokud dají voliči hlas labouristům v čele s Edem Milibandem, mohou se těšit na další „výdajový flám“ plný nekonečného utrácení. Labouristé se prý v kampani dopouštěli mnoha lží a polopravd. Když se dostali labouristé vedení Gordonem Brownem k moci v roce 2007, veřejné výdaje představovaly méně než 40 % HDP. Když vládu opouštěli, dosahovaly tyto výdaje 52 %. A to ještě dle Telegraphu Brownova vláda nebyla až tak levicová a na své poměry omezovala cenovou kontrolu, regulaci nájemného, vysoké daně, státní zásahy do ekonomiky a další levicové atributy.

Na rozdíl od svého předchůdce Browna je však dle deníku Telegraph Miliband z úplně jiného těsta. Do čela strany se dostal proto, že byl ještě více levicový než jeho bratr. Miliband se distancoval i od Tonyho Blaira a úkrok labouristů doleva bude znatelnější, než by se mohlo zdát. Aby se stal Miliband ministerským předsedou Velké Británie, bude se muset spoléhat na Skotskou národní stranu, která se nijak nebrání rozmařilému utrácení a půjčování si. „Voliči z řad konzervativců, kteří chtějí dát hlas euroskeptické straně Nigela Farageho UKIP, by si měli dát pozor. UKIP a konzervativci Davida Camerona jsou v mnoha směrech vzdálené,“ varuje deník.

celý text v angličtině máte k dispozici ZDE

Návrat labouristů k moci by dle Telegraphu zemi vrátil o desítky let zpět do dob jejich předchůdců, kteří v rozporu se základními ekonomickými poučkami tvrdili, že snížení veřejných výdajů zvýší nezaměstnanost. Podobné chyby prý labouristé v oblasti ekonomie opakovali mnohokrát. Právě proto by mohli konzervativci volby poměrně snadno vyhrát. „Když přijde řeč na řešení ekonomických problémů, jsou konzervativci mnohem důvěryhodnější. Mnohem více lidí si navíc přeje na pozici premiéra země Davida Camerona než Eda Milibanda. Přesto poslední průzkumy přisuzovaly oběma stranám okolo 33 %. To by bylo pro konzervativce na sestavení vlády málo. Labouristé by se v takovém případě museli spoléhat na Skotskou národní stranu,“ uvádí Telegraph.

„Opravdu si země přeje, aby se vlády ujaly levicové strany? A to ve chvíli, kdy ekonomika roste a nezaměstnanost klesá?“ táže se britský deník a konstatuje, že Cameron zná na rozdíl od svého konkurenta Milibanda recept, jak ekonomickou i politickou situaci země ještě vylepšit. Labouristé údajně nemohou přinést nic nového. Deník rovněž apeluje na voliče, kteří se rozhodují, jestli dají svůj protestní hlas Farageho UKIP. „Tito voliči si přejí ze všeho nejvíce referendum o setrvání Velké Británie v EU. Měli by si však uvědomit, že to neproběhne, pokud nevyhrají konzervativci. Skutečně se chtějí voliči UKIP v pátek ráno probudit s tím, že svojí volbou přispěli k vítězství labouristů?“ píše se v deníku.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…