Varování od šéfa policie: Pokud donutíte policisty k povinnému očkování...

23.11.2021 17:14

Zpráva o možném povinném očkování zacloumala částí veřejnosti. Například policejní šéf Jan Švejdar před takovým postupem varoval. Podle něj by policie mohla přijít o deset tisíc lidí.

Varování od šéfa policie: Pokud donutíte policisty k povinnému očkování...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vůz, ilustrační foto

V České republice nejsou debaty o povinném očkování tak „liché“, jako se tomu zdálo před několika týdny. Nyní vláda Andreje Babiše spolu s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem přišla s nápadem povinného očkování, které by se mohlo týkat například zdravotníků, lidí v sociálních službách, hasičů, policistů a vojáků.

„Než bude rozhodnuto o povinném očkování konkrétních profesních skupin, je třeba diskutovat a vyjasnit si následky, které by to pro ně v praxi mohlo mít. U Policie ČR si to v tuto chvíli nedovedu představit,“ napsal Švejdar na Twitteru a pokračoval, že alespoň první dávku očkování dostalo téměř 82 procent policistů a občanských zaměstnanců. Podle něj se jedná o skvělý výsledek.

„Nejsem si ale jistý, zda si Policie ČR může dovolit ztratit až deset tisíc kvalifikovaných lidi, kteří očkování doposud odmítají,“ dodal.

Povinné očkování pro vybrané skupiny zvažuje vláda v návaznosti na sílící epidemii, při které hrozí zahlcení nemocnic. Takové očkování by mohlo platit od února příštího roku. Nyní o tom bude diskutovat meziresortní komise. Podle ministra zdravotnictví v demisi Adama Vojtěcha (za ANO) by mohl příští týden předložit stanovisko ministerstva vládě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: sla

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …