Varování z řad ČSSD: Díky Babišovi to tu může skončit jako na Ukrajině

12.05.2015 16:27

Někdejšího náměstka Ministerstva pro místní rozvoj a šéfa Úřadu vlády Ivana Přikryla již prý unavují neustálé diskuse o střetu zájmů a čistotě politiků. Při znalosti politického zákulisí prý člověk nestačí vyjít z úžasu.

Varování z řad ČSSD: Díky Babišovi to tu může skončit jako na Ukrajině
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Zaujalo jej prý neobyčejně, když byl střet zájmů Andreje Babiše vyjádřen poetickým spojením „velký kormidelník“. Jenže v případě tohoto navigátora prý není jasné, jakým směrem svou loď vede – zda ve prospěch státu, nebo Agrofertu. „Může se pan Babiš vztekat jako čertíček, že mu proradní kritici toto předhazují, opozice, a opatrně, aby ho příliš nenaštvali, též koalice. Ale schizofrenie kormidelníka je jasná, hledíme na něj, slyšíme jeho slova, ale nevíme, co je pravda a co ne, co je blud a co záměr,“ dodává Přikryl.

Až čas prý ukáže, zda spojení politika a byznysmena lidi neotráví. Pro Andreje Babiše prý prakticky neexistuje dobré řešení. Je však prý otázkou, zda Babiš za svou podivnou dvojroli vůbec může sám. „On dobře zná prostředí a klima posledních 25 let. Pozadí různých kauz, pravidla obchodů kontrolovaných důvěrníky mocných. Nikdy neodhalené a stěží prokazatelné úniky miliard,“ připomíná zkušený úředník, člen ČSSD.

Celý text ZDE

Podle něj mohou ti, kteří jej kritizují, být chudí jak kostelní myši a zázračně zbohatnout až po odchodu z politiky. Rovněž zklamaní lobbisté a podvodníci, které připravil o kšefty, nebo obyčejní závistivci.

„Politici jsou spolek s ručením omezeným. Stačí jen pohlédnout na jejich pokrytectví, když byli donuceni záhy přijmout a aplikovat služební zákon,“ uvádí jako příklad „dekadence politického prostředí“, která je podle něj příčinou všech problémů.

Babiš by podle něj měl velmi zvažovat, co dělá. Protože tak jako on se „učil“ od dřívějších politiků, hrozí prý, že ti další se budou učit od něj.

JUDr. Ivan Přikryl

  • SOCDEM
  • bývalý náměstek na MMR, šéf Úřadu vlády, člen exekutivy ICA.
  • mimo zastupitelskou funkci

„Pak to dopadne jako na Ukrajině. Nemám na mysli události posledních let, ale dobu před pěti lety, kdy jsem měl díky tehdy zastávané pozici možnost s parlamentní delegací navštívit tamější parlament. Ze čtyř stovek poslanců jich mělo podle předsedy ukrajinského parlamentu dvě stě soukromé letadlo... Stačilo přitom zajet na ukrajinský venkov, abychom pochopili, že tato země není zemí převážně bohatých, nýbrž vyvolených oligarchů,“ uzavírá Ivan Přikryl.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…