Vaše děti vás budou soudit! Ve sněmovně přituhuje

28.02.2023 17:17 | On-line

Ve Sněmovně je dusno. Vláda a opozice se do sebe pustily kvůli záměru vlády zpomalit valorizaci penzí. Ostrá slova padají z obou stran. Slovní rána střídá slovní kopanec. Poslanec SPD Jaroslav Foldyna od řečnického pultíku hřímal, že koalici jednoho dne odsoudí jejich děti. A to byl teprve začátek...

Vaše děti vás budou soudit! Ve sněmovně přituhuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanecká sněmovna ČR

Jednání Sněmovny, na kterém došlo i na zpomalení tempa valorizace penzí, začalo v 10 hodin dopoledne a začalo být jasné, že to bude tvrdý den.

„Jestli si myslíte, že je valorizace důchodů ohrožením republiky, tedy hrozbou značných hospodářských škod, tak jste na omylu. Vymysleli jste si, že pod vějičkou těchto věcí okradete české důchodce. To je tristní. A věřím tomu, že jednou vás za to budou vaše děti soudit,“ pustil se do vládní koalice poslanec SPD Jaroslav Foldyna hned po desáté dopoledne.

Ekonomický expert ODS a místopředseda Sněmovny Jan Skopeček hned Foldynovi výpad vrátil.

„Chtěl bych poprosit pana Foldynu, aby si odpustil věci typu ‚čí děti se budou stydět‘. Každý z nás vychováváme děti tak, jak nejlépe umíme, tedy aby se za nás nestyděly. Držme schůzi v mantinelech politické kultury, za kterou se nebude stydět žádné z našich dětí,“ prohlásil.

Předseda SPD Tomio Okamura označil jednání vládní koalice za „nehorázné“ a konstatoval, že se Česko ocitlo v šílené situaci, kterou způsobila vláda, která z Okamurova pohledu způsobila republice značné hospodářské škody a teď chce peníze získat na důchodcích. „To je šílená situace,“ uvedl doslova.

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) poté vysvětloval, že současné tempo růstu penzí je pro státní kasu neudržitelné.

Po 13. hodině na jednání dorazil i šéf hnutí ANO Andrej Babiš.

Po příchodu svého politického šéfa se k pultíku postavil první místopředseda hnutí ANO Karel Havlíček a obvinil koalici, že se chystá spáchat „jeden z největších podvodů na důchodcích“, a to s pomocí nástroje legislativní nouze.

„Je to neetické, asociální, je to špatně. Ale máte na to právo, máte většinu. Můžeme se tu politicky přít. Použijete ekonomické i sociální argumenty, všechno beru, od toho je Sněmovna i politické soupeření. To, že na to máte právo, ale neznamená, že budete do slova a do písmene znásilňovat zákony, ty platí pro všechny,“ hřímal od pultíku Havlíček.  

Když se znovu postavil k pultíku Okamura, uhodil přímo na premiéra Petra Fialu.

„Premiér Fiala je neschopnej, neví kudy kam. Seděl jsem vedle něj čtyři roky v lavici a měl jsem možnost ho blíže poznat. Je arogantní, přehlíživý. Vůbec neví, která bije.“

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Slovní ránu brzy na to oplatil za koalici poslanec TOP 09 Jan Jakob.

„Opozice žádné řešení nemá. Její projevy připomínají šílence, který se řítí do zdi, a ještě chce přidávat plyn,“ napsal na Twitteru.

Jan Jakob promlouvá

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Sami si přidali desetitisíce a důchodcům ukradnou to, co jim patří!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseforspin , 28.02.2023 17:53:50
Pak budou posílat dary na Ukrajinu. Že dovolili na Václavském náměstí mávat vlajkama fašistického AZOVU a dalších je důkaz co nám tady vládne! Vrána k vráně sedá!!!

|  8 |  0

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…