Vašek Klaus je lepší prezident, než byl Havel, tvrdí kuchař Pohlreich

20.12.2010 10:00

Velkým obdivovatelem prezidenta Klause je nejznámější český kuchař Zdeněk Pohlreich. Považuje ho za mnohem lepšího reprezentanta státu, než byl jeho předchůdce Havel, prozradil v rozhovoru pro časopis Týden.

Vašek Klaus je lepší prezident, než byl Havel, tvrdí kuchař Pohlreich

Pro svůj útěk do ciziny si momentálně nejznámější český kuchař Zdeněk Pohlreich zvolil čas pár měsíců před převratem v roce 1989. I tak ale poznal Nizozemsko, díky svým vzdáleným příbuzným i Austrálii, kde získal spoustu poznatků ve francouzské restauraci v Adelaide. Od roku 1994 je zpátky v Česku a stal se hvězdou televizních pořadů TV Prima o vaření v restauracích.

Pohlreich se netají tím, že mu imponuje český prezident. „Po Vaškovi Klausovi tady nepochybně něco zbude. Možná že bez něho bychom měli dál na krku Slováky a každý rok bychom jim do rozpočtu sypali miliardy. Je hromada věcí, ve kterých s ním musím souhlasit," tvrdí Pohlreich v rozhovoru pro týdeník Týden.

Evropská unie je banda darmožroutů

Provozovatel luxusních pražských podniků Café Imperial a Divinis obdivuje na hlavě státu především odvahu říkat lidem věci, o kterých ví, že jim nebudou příjemné. „Totálně s ním sdílím třeba jeho euroskepticismus. Na sto procent! Jeho vztah k EU mi mluví z duše. Vždyť je to banda darmožroutů!" rozhorluje se Pohlreich.

Zatímco Klause obdivuje a považuje ho za chytrého pána a vynikající, silnou osobnost, pro jeho předchůdce už slova chvály nenachází. „Pro mě je Klaus daleko lepší prezident, než byl Havel. Myslím, že Vašek Havel spoustu věcí udělal dost blbě. Mohl pro tuhle zemi udělat víc. Třeba postavit komunistickou stranu mimo zákon, pozavírat celou tu bandu do kriminálu, nehrát si tady na to, že nejsme jako oni ..." kritizuje Pohlreich.

Nečas je příjemný člověk, která má co říct

Ač by se dalo předpokládat, že mu bude sympatický expremiér Mirek Topolánek, opak je pravdou. „Ale vůbec. V současné politice se mi líbí například Petr Nečas. To je po letech zase příjemný člověk, který má co říct. Ale bojím se, že ti ostatní ho utopí na lžíci vody. Předlohou jim může být to, co se odehrálo na pražské radnici," míní třiapadesátiletá mediální hvězda.

Líbí se mu i pragmatický a jednoduchý přístup ministra financí Miroslava Kalouska. „Ví, že jedna a jedna jsou dvě a že není možné z toho koláče ukusovat a myslet si, že zůstane celý. Na druhou stranu nejsem tak naivní nebo šílenej, abych si myslel, že tihle dva tady něco zásadního změní," vysvětluje Pohlreich.

Příchodem Špidly k moci jsme začali prožírat svou budoucnost

Za silnou osobnost, ale s totálně pomýlenými názory, považuje bývalého předsedu vlády Jiřího Paroubka. „Celá ta parta, která se jmenuje ČSSD, téhle zemi hodně dluží. Zeman byl ještě dobrej, ale zlom nastal, když se dostal k moci Špidla, to jsme začali prožírat svou budoucnost. Kvůli klukům, co to jakože mysleli upřímně, tenhle stát propásl šanci něco se sebou udělat. I když nejen kvůli nim," uzavírá Pohlreich svůj pohled na politiky.

K věci:

Deníky se praly o prezidenty. Díru do světa ale neudělaly 

Klaus se pustil do Topolánka, ten mu to obratem vrátil 

Havel: Demonstrace je legitimní projev občanského vzdoru 

Koláž: hns

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …