Vážený Miloši, cos to udělal? Místopředsedkyně SPOZ hořce píše Zemanovi

23.09.2013 14:36

Místopředsedkyně Strany práv občanů - zemanovci Dita Portová se v otevřeném dopise čestnému předsedovi strany, prezidentu Miloši Zemanovi, ohradila proti změnám na kandidátních listinách zemanovců. Portová byla z plzeňské kandidátky vyškrtnuta.

Vážený Miloši, cos to udělal? Místopředsedkyně SPOZ hořce píše Zemanovi
Foto: Archiv DP
Popisek: Dita Portová

Dita Portová byla vyškrtnuta vedením strany poté, co se postavila za lobbistu Miroslava Šloufa, který chtěl v Praze proti vůli republikového předsednictva kandidovat z prvního místa. Vedení zemanovců ale Šloufa z listiny vyškrtlo.

"Dovolila jsem si Mirkovi Šloufovi poděkovat a byla jsem odsunuta na čtvrté místo kandidátky. Dovolila jsem si dbát na dodržování stanov, hájit práva našich členů a zmizela jsem z kandidátky úplně," napsala Zemanovi Portová. Místopředsedkyně zemanovců začíná dopis oslovením "Vážený Miloši" a tvrdí, že se stala "vyvrhelem SPOZ".

V pokračování dopisu se Miloše Zemana ptá, proč byli z kandidátních listin do předčasných voleb vyškrtnuti další členové strany. "Za co zmizela z plzeňské kandidátky doktorka Pavlíčková, která ve SPOZ pomáhá už čtvrtý rok? Tvou kartonovou podobu měla, po čas prezidentské kampaně, statečně ve své ordinaci," píše Portová.

Rozum jí prý "zůstává stát" také nad vyškrtnutím jednatelky občanského sdružení No foot, no stress Andrey Hlaváčkové, která je po těžké nemoci invalidní. Podle místopředsedkyně zemanovců mizí z kandidátních listin ti nejpracovitější členové strany, kteří pomáhali v prezidentské kampani, v níž Zeman zvítězil a stal se hlavou státu. "Byli vyškrtnuti v rozporu se stanovami strany, v nichž Ty sám jsi osobně trval na demokratických principech," obrací se Portová na Zemana.

Kontroverzní lobbista Šlouf se ucházel o pozici jedničky pražské kandidátky. Vedení SPOZ se od něj ale chtělo "odstřihnout" a proto jej z listiny vyřadilo. Předsednictvo strany učinilo v kandidátkách i další změny, nijak je ale mediálně nekomentovalo. K podobným útokům se i na základě rozhodnutí předsednictva strany nebudeme vyjadřovat," řekl již dříve místopředseda SPOZ Vladimír Kruliš.

reklama

autor: pan

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …