Vážený příteli Chovanče... Ničili jste, likvidovali, šířili strach, neštítili se ničeho, to nepopřeš! Získali jsme neobyčejný dopis člena ČSSD

29.10.2017 10:25

Povolební situace v ČSSD není růžová. Navzdory faktu, že vedení strany svolá sjezd na duben příštího roku, volá celá řada členů, místních, ale i obvodních organizací po radikální změně už teď. O těchto krocích informují ParlamentníListy.cz prakticky jako jediné médium. Další důkaz toho, jak naštvaní jsou obyčejní straníci, přinášíme i dnes. Získali jsme totiž dopis, který Milanu Chovancovi adresoval Lukáš Dukay, člen České strany sociálně demokratické.

Vážený příteli Chovanče... Ničili jste, likvidovali, šířili strach, neštítili se ničeho, to nepopřeš! Získali jsme neobyčejný dopis člena ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministři vnitra Česka, Rakouska a Slovenska Milan Chovanec, Wolfgang Sobotka a Robert Kaliňák se sešli v rámci tzv. Salcburského fóra. Hlavními tématy bylo sdílení informací, boj proti terorismu, vývoj v migraci

„Vážený příteli Chovanče, dovol mi, abych tímto reagoval na tebou podepsaný dopis, který jsem v minulých dnech obdržel do své e-mailové schránky. Obracíš se v něm na mne krátce po vyhlášení výsledků parlamentních voleb, v nichž jsme jako sociální demokraté utrpěli, jak sám říkáš, vážnou porážku. Domnívám se, že její příčiny není potřeba dlouho a složitě analyzovat. Stačí se ohlédnout o několik měsíců, možná několik let, zpět a příčiny této porážky musí být v tom okamžiku jasné každému, tedy i tobě. Ano, naši tradiční voliči uvěřili novým a populistickým stranám, nikoliv ale proto, že jsme málo a špatně prezentovali naši práci ve vládě. Voliči nejsou, vážený příteli, slepí ani hluší a už vůbec ne hloupí," konstatuje úvodem Dukay.

Pak už následuje drsná kritika de facto do vlastních řad.

„To, že jsi byl neodmyslitelnou součástí týmu dnes již bývalého předsedy Sobotky, který tvrdě a nekompromisně odstraňoval, v lepším případě jen umlčoval, své politické konkurenty v rámci naší strany, dnes těžko popřeš. Byli jste to vy, vedení strany, kteří jste neumožnili některým členům ani kandidovat v primárních volbách. Byli jste to vy, kteří jste bez udávání důvodů vyškrtávali lidi z kandidátek a ze strachu, aby neohrozili pozice vás samotných, nebo vašich spřízněných duší na kandidátkách, jste těmto členům odpírali i jejich základní právo, kterým právo kandidovat bezesporu je. Ohýbali jste stanovy, řády a další pravidla. Zadupávali jste vnitrostranickou demokracii, neumožňovali diskusi na sjezdech, ústředních výkonných výborech, dokonce ani na předsednictvu strany. Tu a tam jste se neštítili ani tvrdších praktik, a to vše jen v zájmu udržet si pro sebe a své vyvolené kamarády co nejvýhodnější pozice."

Lukáš Dukay ve svém dopisu, který jsme získali společně s "usnesením z 8. zasedání OVV ČSSD v České Lípě", tvrdí, že jít do koalice s Andrejem Babišem by byla naprostá hloupost. Strana by podle něho ztratila i těch posledních sedm procent, které získala u letošních voleb.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…