Vážím si pražské kavárny, odhalil spisovatel, který považuje Zemana a Babiše za monstra

06.01.2019 11:22

Spisovatel a sběratel umění Michael Třeštík v rozhovoru pro internetovou televizi DVTV promluvil o současném českém premiérovi Andreji Babišovi a prezidentovi Miloši Zemanovi jako o velkých vládnoucích monstrech. „Vážím si pražské kavárny,“ říká.

Vážím si pražské kavárny, odhalil spisovatel, který považuje Zemana a Babiše za monstra
Foto: Twitter/ Jiří Ovčáček
Popisek: Premiér Andrej Babiš s manželkou se sešel s prezidentským párem na novoročním obědem.

Politiku Třeštík primárně neřeší, ale ani on se jí úplně nevyhýbá. Například v době prezidentských voleb se angažoval hodně a o ničem jiném nepsal. Sám ale dodává, že to nemůže takto dělat každý měsíc, protože by se prý pak okamžitě ocitl ve škatulce pražská kavárna.

Následně upřesnil, že tím nemyslí, že by na pražské kavárně nebylo něco nedobrého, jednoduše jen nechce být takto pojmenováván. „Označení pražská kavárna bylo ze začátku roztomilé. Pak až se začalo používat v tom negativním slova smyslu, což je absurdní nesmysl, který víme, kdo vymyslel,“ dodal Třeštík.

„Z větší části pražská kavárna zahrnuje lidi, kterých si velmi vážím,“ zdůraznil spisovatel.

Anketa

Přispěl George Soros ke světovému dobru?

4%
96%
hlasovalo: 12441 lidí
Třeštík v jednom ze svých statusů na sociální sítí Facebook po výsledcích prezidentských voleb napsal, že ještě nezaznamenal, že by se někdo veřejně omluvil za to, že volil za prezidenta takové monstrum. Podle něj je politická situace v Česku bizarní.

„Když ale většinu života strávíte v minulém režimu, pořád vám to ještě přijde bezvadné. Nezbývá mi nic jiného, než Babiše a Zemana vydýchat, ale monstra jsou to opravdu veliká. Musíme je přežít,“ dodává spisovatel.

Je podle něj zbytečné se tvářit, že po Babišovi a Zemanovi skončí svět. „Opravdu platí to, že ve srovnání s tím, co tu bylo uplynulých čtyřicet let před rokem 1989, je to pořád ještě dobré,“ zopakoval.

Třeštíkova rodina má k politice blízko, jeho paní například byla v roce 2007 chvíli ministryní kultury za KDU-ČSL. Po patnácti dnech však rezignovala. Dcera Hana je zase nově radní pro kulturu za Prahu Sobě.

Na otázku, zda sám Třeštík o politickém angažmá uvažoval, odpověděl, že do politické strany nikdy nevstoupí. Připomněl však, že v prvním volebním období po revoluci byl radním v Praze 7 a to mu stačilo. „My byli voleni jako občanské fórum, ale když se to později začalo dělit, to jsem už nechtěl,“ upřesnil s tím, že nyní je spíše čas na mladých, aby ukázali, co dovedou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…