Včera Zeman... A teď něco ještě horšího. Nechtějte vědět, ke komu přirovnali Angelu Merkelovou

10.12.2018 12:14

Na adresu Angely Merkelové se valí jedna pohroma za druhou. Merkelová končí v roli předsedkyně německé CDU, nebude pokračovat ani jako německá kancléřka. Odcházející političku nevybíravě komentuje jeden český politik za druhým. Nejprve to byl Miloš Zeman, nyní se přidal i Radim Fiala.

Včera Zeman... A teď něco ještě horšího. Nechtějte vědět, ke komu přirovnali Angelu Merkelovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Angela Merkelová

Místopředseda hnutí SPD Radim Fiala na svém facebooku připomněl, že Německo zrodilo Karla Marxe. Ještě předtím ale odhodil veškeré zábrany a uvedl doslovně: „Již Adolf Hitler vyzýval, aby se národní státy ve prospěch Německem budované Nové Evropy vzdaly své suverenity. V tomto smyslu hovořil i nacistický ministr propagandy Joseph Goebbels v projevu k českým novinářům. A v tomto smyslu arogantní a nestoudná Merkelová kráčí ve stopách Hitlera i Goebbelse.“ Přirovnal tak Angelu Merkelovou k vrcholným představitelům nacistické říše, která rozpoutala druhou světovou válku. 

Anketa

Je Miloš Zeman vlastizrádce?

5%
95%
hlasovalo: 19417 lidí

K vyjádření tohoto kalibru vyprovokoval Radima Fialu výrok Angely Merkelové, že členské státy Evropské unie by měly Unii jako celku odevzdat část své suverenity. Stejný výrok donutil prezidenta Miloše Zemana k reakci během rozhovoru pro ruskou televizní stanici NTV. V něm řekl: „Já jsem už dávno řekl, že v tomto smyslu EU připomíná tzv. Brežněvovu doktrínu. Ta také zaváděla omezenou suverenitu. Myslím, že minulé chyby by se neměly opakovat.“ Počínání Angely Merkelové tak srovnal s tím, jak řešil Leonid Brežněv vnitřní politiku východního bloku čili, že existuje jedno mocenské centrum, kterému satelity odevzdávají část své suverenity.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…