Ve Dvoře Králové nad Labem spojili volby do Sněmovny s referendem

25.10.2013 6:00

Obyvatelé Dvora Králové nad Labem na Trutnovsku budou dnes a v sobotu hlasovat kromě sněmovních voleb také v místním referendu. V něm chce radnice šestnáctitisícového města zjistit názor lidí na zákaz výherních hracích automatů a na to, zda má být vodovodní a kanalizační síť v majetku města.

Ve Dvoře Králové nad Labem spojili volby do Sněmovny s referendem
Foto: archiv starostky
Popisek: Edita Vaňková (ČSSD), starostka Dvora Králové nad Labem

Ve Dvoře Králové několik let platí vyhláška o úplném zákazu výherních hracích automatů na území města. Majitelé heren podle radnice stupňují svůj tlak na úpravu této vyhlášky a jejich opětovné povolení, proto město chce znát názor obyvatel.

Druhou otázkou chce radnice zjistit, zda obyvatelé souhlasí s tím, aby vodovodní a kanalizační síť města Dvůr Králové nad Labem zůstala v jeho majetku a byla nadále provozována výhradně společností vlastněnou městem.

Dvorská radnice v roce 1994 městské vodovody a kanalizace pronajala soukromé firmě, město však s provozovatelem mělo dlouhodobé spory, které řešilo i u soudu. V roce 2012 se město s podnikatelem dohodlo, že mu zaplatí desítky milionů korun a vodovody a kanalizace bude opět provozovat radnice. Dvorská radnice má také dlouholeté spory s provozovateli čistírny odpadních vod ohledně ceny za čištění. Město usiluje o odkup stávající čistírny odpadních vod.

Rozhodnutí voličů ve dvorském referendu budou pro městské zastupitele závazná, změnit rozhodnutí je možné opět jen v referendu. Referendum ke stejné otázce je možné uspořádat nejdříve za dva roky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…