Ve středočeském Stochově se otevře nejmodernější výukové centrum klempířů

22.06.2021 10:10

Nejmodernější výuková hala pro přípravu budoucích klempířů bude otevřena ve čtvrtek 24. června v areálu Střední školy služeb a řemesel ve Stochově. Moderní vybavení výukové haly obsahuje například slaňovací věž, soustavu modelových střech, strojní zakružovačku plechu, ohýbačku plechu o délce až 6 metrů, drážkovací stroj, profilovačku či dělicí linku, která sama o sobě stála více než jeden milion korun.

Ve středočeském Stochově se otevře nejmodernější výukové centrum klempířů
Foto: Středočeský kraj
Popisek: Klempířská hala ve Stochově

„Od prvotní myšlenky po samotnou realizaci uběhlo 9 let, během kterých jsme museli překonat mnoho obtíží. Ovšem stálo to za to. Vybavení naší haly mnohonásobně převyšuje dosavadní výukové prostředí, a

Anketa

Je dobře, aby byly děti pod 16 let očkovány proti covidu-19?

13%
82%
hlasovalo: 7337 lidí
Stavba včetně vybavení v hodnotě přes 23 milionů korun byla financována z prostředků projektu IROP (Integrovaný regionální operační program) za spoluúčasti zřizovatele Středočeského kraje. 
 
„Klempířské řemeslo je dnes na trhu práce nedostatkové zboží. Věříme, že nové moderní centrum pomůže škole přitáhnout nové zájemce o tento obor a nedostatek klempířů bude již brzy minulostí,“ dodává radní pro oblast vzdělávání a sportu a kolega hejtmany Peckové z hnutí STAN Milan Vácha.
 
Slavnostního otevření haly se zúčastní i hosté z dolnorakouské partnerské školy v Mistelbachu, v níž žáci stochovské školy absolvují stáže, a která byla pro celý projekt inspirací. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…