Ve volbách do Senátu se objeví sexuolog Uzel nebo někdejší soudkyně Wagnerová

29.04.2012 21:34

Mezi známými tvářemi, které se nově zapojí do bojů o horní komoru parlamentu, se objeví i sexuolog Radim Uzel. Kandidovat bude za Stranu práv občanů – Zemanovce.

Ve volbách do Senátu se objeví sexuolog Uzel nebo někdejší soudkyně  Wagnerová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Uzel na autogramiádě Lubomíra Štrougala

Předčasné volby sice v létě nebudou, ale ty do Senátu voliče neminou. Politické strany se tak opět vrátily k hledání osobností na kandidaturu do horní komory parlamentu. Mimo sexuologa Uzla, kandidujícího na Břeclavsku, i další strany lákají na známé tváře. Na jižní Moravě získala silné jméno pro volby do Senátu i Strana zelených. V Brně za ně bude kandidovat bývalá místopředsedkyně Ústavního soudu Eliška Wagnerová.

Vondra pokračuje, loučí se zpěvák Maxa

Na Šumpersku hodlají socialisté poslat do volby svého bývalého šéfa sněmovny Miloslava Vlčka. Ten musel odejít z vysoké politiky poté, co nedokázal uspokojivě vysvětlit své půjčky a dotace pro své asistenty. Další muž se „šrámem na tváři“ Alexandr Vondra by rád své místo ministra obrany obhájil v Ústeckém kraji. Vondra je spjat s kauzou ProMoPro.

V Chomutově se pokusí vrátit do vysoké politiky i bývalý poslanec strany Zelených Přemysl Rabas. Se známou tváří se naopak musely rozloučit Věci veřejné. Zpěvák Martin Maxa po odchodu Karolíny Peake za VV odmítl kandidovat. O kandidatuře si není zatím jistý ani Tomio Okamura. Ten zvažuje kandidaturu na Zlínsku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…