Ve volební místnosti zahořelo. Komise s urnou skončila v hospodě

28.01.2023 10:24

Nejen vášně planuly kvůli volbám v jedné obci na Děčínsku. Tam se od kamen vznítila izolace komínu a zasahovat museli přivolaní hasiči. Naštěstí se nikomu nic nestalo, členové volební komise byli včas evakuováni a útočiště našli v nedaleké hospodě, kam se přestěhovala i celá volební místnost se svým zařízením. Na regulérnost voleb událost nebude mít vliv.

Ve volební místnosti zahořelo. Komise s urnou skončila v hospodě
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Zasahovali dobrovolní hasiči z Vranové Lhoty

„Výjezd k nahlášenému požáru / zakouřenému prostoru volební místnosti v obci Huntířov – Nová Oleška. Po příjezdu na místo události byla již budova evakuovaná od civilních osob,“ napsali na svůj facebook místní dobrovolní hasiči.

„Průzkumem v dýchací technice bylo zjištěno zahoření izolace od komínového tělesa pod stropním podhledem. Provedeno protipožární opatření v podobě natažení vysokotlaku,“ upřesnili dále svůj zásah.

„Ve spolupráci s HZS proběhlo probourání sádrokartonů, lokální zahašení pomocí přenosného vaku, vynošení zahořelé izolace a sádrokartonů mimo budovu, odvětrání prostor a kontrola termokamerou. Po ukončení zásahu se jednotka vrátila zpět na základnu,“ uzavřela jednotka dobrovolných hasičů svůj komentář.

Děčínský deník k tomu dodává, že volební místnost byla přestěhována do nedaleké restaurace. „Z kulturního domu na Nové Olešsce se komisaři i s veškerým vybavením přestěhovali do restaurace Myslivna na Staré Olešce, která také spadá pod Huntířov.“

Následné volební dění v obci upřesnila pro server Novinky.cz asistentka starostky Dita Ihnát Jandová. „Volby se přesunuly. Máme celkem tři volební okrsky, jeden z nich je ve Staré Olešce, a tam se přesunul tým z Nové Olešky. Prakticky jsou teď všichni v jednom domě, akorát jedna volební místnost je na sále a druhá na chodbě,“ řekla.

Událost by ale neměla mít žádný vliv na průběh a regulérnost voleb. „Vzniklo to krátce před zahájením voleb, tak se musely narychlo řešit některé organizační věci. Dokonce tam byla vpodvečer kontrola z krajského úřadu a všechno bylo v pořádku,“ dodala totiž ještě Ihnát Jandová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nejedeš na Ukrajinu, máš smůlu. Ukrajinské ambasády neobslouží muže

11:34 Nejedeš na Ukrajinu, máš smůlu. Ukrajinské ambasády neobslouží muže

Ukrajina trpí jak nedostatkem zbraní, tak nedostatkem vojáků. Podstatná část těch, kteří by dle ukra…