Vedení TOP 09 zasáhlo do sporu o kandidátku pražské buňky

21.07.2014 18:31

Výkonný výbor pražské TOP 09 vyměnil dvě jména na kandidátce pro podzimní komunální volby v hlavním městě. Došlo k tomu ale až po zásahu vedení strany. Pražská buňka se o výměnu přela celé týdny. Napsal to server Echo24.cz.

Vedení TOP 09 zasáhlo do sporu o kandidátku pražské buňky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vávra

Z komunální kandidátky TOP 09 zmizí Jana Šmejcká a Milan Urban. Nahradí je Petr Hrabák a Tomáš Jílek. Dohodli se na tom šéf pražské TOP 09 Jiří Vávra, předseda strany Karel Schwarzenberg a místopředseda Miroslav Kalousek.

Vávra: S Hudečkem se neshodneme. Strana ale musí vystupovat jednotně

Cílem změny je uklidnění rozbouřené atmosféry v hlavním městě a dorovnání sil pražských regionů. Noví kandidáti pochází z městských částí 6 a 10. Na kandidátce jsou tak všechny oblasti.

Původní kandidátku sestavil primátor Tomáš Hudeček a na jejím složení si trval. „Upravená kandidátka dnes byla schválena výkonným výborem. My dva se s panem Hudečkem neshodneme. Potřebovali jsme ale, aby TOP 09 zase co nejdříve vystupovala jednotně. Tohle je cesta. Tu dohodu jsme podepsali všichni. Teď musíme zajistit slušný výsledek,“ řekl serveru Echo24.cz Jiří Vávra, stranický oponent Hudečka.

Kandidovat pokládám za zbytečně, tvrdí Vávra

Vávra přesto na kandidátní listině chybí. I tak je ale šéf pražské TOP 09 podle Echo24.cz spokojený. V komunálních volbách údajně nebude kandidovat.

„Tudy cesta nevede a já to pokládám za zbytečné. Mám o podobě vedení TOP 09 jasno, stejně jako Miroslav Kalousek a Karel Schwarzenberg. Nikdy ale nebudu mít jasno s Tomášem Hudečkem. Proto je lepší, že je na kandidátce pouze jeden z nás,“ vysvětlil Vávra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…