Vedení radnice Prahy 5 odmítá velké developerské projekty

10.03.2013 9:32

Vedení radnice Prahy 5 zásadně odmítá velké developerské projekty v oblasti Vidoule. Informace o výstavbě se objevily v poslední době na veřejnosti v souvislosti se změnou územního plánu.

Vedení radnice Prahy 5 odmítá velké developerské projekty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stavební práce, ilustrační foto

Současná debata o možné developerské výstavbě v této lokalitě se týká rozhodnutí bývalého starosty Klímy (TOP09), kvůli kterému byl, mimo jiné, odvolán.

Rada Prahy 5 již několikrát písemně oznámila, že s developerským projektem v této oblasti nesouhlasí a na svém tvrzení i nadále trvá. Například představa Ekospolu směřuje k naprosto nepřiměřené a nepřijatelné změně využití těchto pozemků.

"Chceme, aby oblast Vidoule plnila rekreačně sportovní funkci a stala se oblíbeným a bezpečným místem pro aktivní odpočinek, což ale bohužel vzhledem k současnému stavu (skládky, bezdomovci) zcela nesplňuje. Jsme si toho vědomi a budeme hledat způsoby řešení situace. Dovedeme si zde představit například obdobu Ladronky na protějším kopci," uvádí oficiální tiskové prohlášení starosty Miroslava Zeleného.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…