Vedoucí úřadu vlády Augustin dnes předal pamětní medaile válečným veteránům

07.05.2018 15:45

Vedoucí Úřadu vlády ČR Radek Augustin dnes v Hrzánském paláci v Praze při příležitosti 73. výročí konce druhé světové války předal pamětní medaile některým žijícím válečným veteránům i dalším osobnostem. Informovala o tom mluvčí vlády Barbora Peterová. Mezi dalšími oceněnými byl podle ní i bývalý náčelník generálního štábu Armády ČR Josef Bečvář, uvedla ČTK.

Vedoucí úřadu vlády Augustin dnes předal pamětní medaile válečným veteránům
Foto: spoz2013.cz
Popisek: Radek Augustin

Medaili převzal například bývalý pilot u československé 310. stíhací perutě britského královského letectva RAF generál Emil Boček nebo radista a střelec 311. bombardovací perutě RAF generál Pavel Vranský. Medaili obdržela příslušnice 1. československého armádního sboru v SSSR nadporučice Božena Ivanová stejně jako příslušníci tohoto sboru generálové Václav Kuchyňka a Miloslav Masopust. ČTK informovala, že oceněn byl i účastník partyzánské války v Jugoslávii Tichomir Mirkovič.

„Chceme jménem Úřadu vlády ČR tímto oceněním prokázat čest a úctu žijícím veteránům druhé světové války, od jejíhož konce uplynulo 73 let. Váleční veteráni jsou pozitivním příkladem pro všechny občany České republiky svým vlastenectvím a hrdinstvím v boji,“ uvedl Augustin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…