Veleba odpovídá čtenáři: Zeman názory oponentů rozhodně nepohrdá. To by nemohl vzít do letadla Nečase

22.11.2014 13:08

Na senátora Jana Velebu směřuje velké množství dotazů. Na svém profilu na ParlamentníchListech.cz odpovídal naposledy na otázky ohledně petice na podporu prezidenta Zemana a především na otázky spojené s jeho chováním, ať už jde o jím použité vulgarity či jeho „poklonkování“ Kremlu a Pekingu.

Veleba odpovídá čtenáři: Zeman názory oponentů rozhodně nepohrdá. To by nemohl vzít do letadla Nečase
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jan Veleba

Někteří čtenáři se zjevně domnívají, že předseda strany SPO hájí prezidenta za každou cenu.  „Podle Vás pan prezident opravdu nedělá žádné chyby? V okruhu mých přátel a jsou to vzdělaní lidé, souhlasí s jeho chováním málokdo. Nejvíce vadí jeho arogance, pohrdání všemi, kdo nesdílí jeho názor, ješitnost,“ napsal jeden z nich.

„Pane Dvořáčku, to jsem nikdy netvrdil. Bez chyb není nikdo, tedy ani pan prezident Miloš Zeman. Znám ho dost dobře a mohu Vám říct, že nemáte vůbec pravdu, že pohrdá všemi, kdo nesdílí jeho názor. Tak to opravdu není. Kdyby to tak bylo, tak by například nemohl vzít na cestu do Číny Petra Nečase, či vyznamenat Jiřího Hanzelku, který není volič a podpůrce Miloše Zemana,“ odpověděl.

„Já ho v žádném případě nezbožšťuji, ale on je velmi vzdělaný a často svých znalostí využívá při komunikaci a právě to působí jako arogance,“ vysvětluje domnělé příčiny negativních dojmů.  „V jádru je ale skromný člověk, který má rád obyčejná jídla, obyčejné oblečení atd. Zkuste mně najít politika, kterého nezajímá majetek, který není hamižný,“ snaží se senátor zviditelnit Zemanovy klady.

Je chyba, že pohrdá novináři, ale ty zkušenosti...

Jan Veleba si ale neodpustil zmínit údajnou mediální štvanici či kampaň proti Zemanovi. „Jeho chyba je, že pohrdá novináři a otevřeně jim to dává najevo. Když si ale vezmu svoji osobní zkušenost s nimi z posledních dnů, tak se mu už tolik nedivím. Nejsou ani náhodou objektivní, skandalizují, lžou a nemají potřebné znalosti o věcech, o kterých píší,“ píše senátor a pro svá tvrzení uvádí i několik příkladů z vlastní zkušenosti.

„Jiří Pehe z Práva o mně napsal, že jsem cvičený v třídním boji, že jsem byl zemědělský tajemník na OV KSČ ve Žďáru nad Sázavou. Já nebyl ani minutu zaměstnancem jakéhokoliv OV KSČ, tedy nemohl jsem být žádným tajemníkem. Pan Mitrofanov mně zase přisoudil snahy o novou VŘSR (!), publicista Šarapatka z Lidových novin napsal, že mám urválkovský styl (to byl generální prokurátor ve vykonstruovaných procesech v padesátých létech). Vrcholem byla včera jedna novinářka, která se mnou dělala rozhovor, v němž jsem po pěti minutách odmítl pokračovat. Přesvědčovala mne, že veřejná soulož ‚děvčat‘ ze skupiny Pussy Riot  prý byl happening! Jedna přitom byla v devátém měsíci těhotenství! Tak takovíto novináři si nezaslouží nic jiného než pohrdání a nemusí to být ani v osobě prezidenta,“ uvádí Veleba.

Celá otázka s odpovědí ZDE:

Senátorovi se však od čtenářů dostává i podpory. Jana například napsala: „Děkujeme. Jste dobrý člověk na správné straně barikády.“  Velebova reakce je skromná. „Já jsem se vždy řídil svým rozumem, přesvědčením, neuhýbal a choval se slušně. Děkuji Vám za podporu.“

Komunikaci Jana Veleby s čtenáři najdete ZDE:

Těm, kdo se ptají na podpisovou akci na podporu prezidenta Zemana, odpovídá, že veškeré informace najdou na webu www.stranaprav.cz. Podpisová akce už běží dva týdny.

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …