Veliký výsměch Michaelu Kocábovi a jeho prezidentským kandidátům. Podívejte

06.09.2016 11:12

Do Kroměřížské výzvy, která v pondělí představila seznam předběžných kandidátů na příštího českého prezidenta, jež vytipovali její petenti, se strefují komentátoři napříč českým mediálním prostorem.

Veliký výsměch Michaelu Kocábovi a jeho prezidentským kandidátům. Podívejte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michael Kocáb

Komentátor Deníku Ivan Hoffman podotýká, že politicky aktivní osobnosti pátrající po příštím prezidentovi mají smůlu v tom, že občané již svého favorita mají – je jím prý současná hlava státu Miloš Zeman.

Kdyby se snad Zeman rozhodl nekandidovat, do vkusu národa se dle Hoffmana osobnosti stejně netrefí. „Že se lidu snaží dobře poradit je milé, ale marné,“ soudí novinář.

Anketa

Volili byste na Hrad Tomáše Halíka?

3%
97%
hlasovalo: 17135 lidí

Celý komentář ZDE

Komentátorka Svobodného fóra Lucie Sulovská poukázala na to, že z pětadvacítky vybraných osobností projevily zájem o kandidaturu pouze dvě – Petr Kolář a Jiří Pospíšil. Oba navíc prozatím se zapojením do boje o prezidentský post váhají.

Sulovská v této souvislosti konstatuje, že ti, kteří se od iniciativy distancovali, učinili moudré rozhodnutí. „Vytváření nesourodých seznamů různě orientovaných lidí pod patronátem naopak až příliš dobře názorově vyprofilovaných osobností, jako je Michael Kocáb, navíc bez jejich souhlasu při hledání protiváhy k Miloši Zemanovi spíše uškodí,“ odůvodnila komentátorka svůj názor.

Celý komentář ZDE

Nad jmény v kroměřížském seznamu se pozastavil i vedoucí reportérů Mf Dnes Petr Suchomel. Podle něho Kroměřížská výzva dopadla podobně jako anketa Zlatý slavík – zase prý pomyslně vyhrál Gott.

Touto paralelou Suchomel naráží na to, že iniciativa nepřišla s žádným jménem, které ještě nezaznělo v debatě o příštím českém prezidentovi. Dokonce prý vytáhla i Marka Ebena a Zdeňka Svěráka.

Jedno plus však reportér na Kroměřížské výzvě nakonec přece jenom našel. „Rejstřík kandidátů, kteří Miloše Zemana neporazí, je tak vyčerpávající a přehledný, že takřka kodifikuje směr, kudy nejít. Vzít kroměřížskou soupisku a celou ji hodit do koše může být skvělý výchozí krok pro hledání skutečného, vážně míněného prezidentského kandidáta,“ míní Suchomel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …