Velká změna. Reflex mění vedení

03.01.2023 14:45 | Bleskově

Týdeník Reflex už dále jako šéfredaktor nepovede Marek Stoniš. Důvodem je podle vydavatelství Czech News Center snaha dát značce „širší směr“. Stoniš dle svých slov bude se společenským časopisem dále spolupracovat na menších projektech.

Velká změna. Reflex mění vedení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Titulky časopisů s Andrejem Babišem

O konci Stoniše ve vedení Reflexu na svém twitteru informoval novinář Filip Rožánek. „V týdeníku Reflex končí šéfredaktor Marek Stoniš. ‚Dohodli jsme se, že musíme dát této značce širší směr,‘ sdělila generální ředitelka vydavatelství Czech News Center Martina Říhová. Dočasného vedení Reflexu se nyní ujme jeho hlavní editor a jeden z komentátorů Viliam Buchert,“ informuje stručně Rožánek.

Podle serveru MediaGuru.cz si od změny vydavatelství CNC slibuje lepší zacílení Reflexu na nové čtenáře. „Náš obsah musíme adaptovat na vývoj a neustálé změny na mediálním trhu. To není žádnou novinkou. Proto se v CNC už nějakou dobu vedla diskuse, jak ještě více podpořit rozvoj i v Reflexu, a to nemluvím jen o jeho digitální části. Má sice kolem sebe vybudovanou pevnou komunitu, ale musí cílit i na nové čtenáře, potažmo fanoušky, a ty oslovovat svým kultovním obsahem. S tím souvisí nové formáty, nápady a impulzy, které jsou k tomu potřeba. A proto jsme se s Markem Stonišem dohodli, že musíme dát této značce širší směr,“ uvedla Martina Říhová s tím, že Stoniš má s Reflexem spolupracovat na některých vybraných projektech.

To potvrdil i samotný Stoniš, který sdělil, že šlo o společné rozhodnutí. „V různých manažerských pozicích Reflexu jsem působil 14 let, což v tak vyhraněném médiu nebyla jednoduchá mise. V roce 2022 jsme v Reflexu provedli mnohé změny a vedli jsme velké diskuse, jak v prudce se měnícím mediálním světě obstát. Nakonec jsme došli k závěru, že Reflex potřebuje nový impulz a změnu vedení. Jsem rád, že své jméno budu s Reflexem nadále spojovat; připravuji pro naše čtenáře několik velkých obsahových projektů,“ uvedl Stoniš, který byl šéfredaktorem od roku 2016.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…