Velká změna v ČRo. Obzinová střídá Pokorného v čele zpravodajství

15.12.2021 18:15

Zpravodajství Českého rozhlasu dozná od Nového roku změn. Od ledna jej povede bývalá šéfka zpravodajství televize Prima Jitka Obzinová. Vystřídá současného ředitele Jana Pokorného. Cílem změn v organizační struktuře, jichž je víc, je zefektivnit a zkvalitnit řízení veřejnoprávního média. Rozhlas o změnách informoval v tiskové zprávě.

Velká změna v ČRo. Obzinová střídá Pokorného v čele zpravodajství
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Anketa

Bude válka mezi Ruskem a Ukrajinou?

20%
77%
hlasovalo: 17527 lidí
Podle generálního ředitele Českého rozhlasu René Zavorala fungovalo veřejnoprávní médium s prakticky nezměněnou organizační strukturou po celých šest let jeho prvního mandátu. „Nyní nastal čas na další změny, které budou odrážet nároky, které na Český rozhlas jako moderní médium veřejné služby klade například rychlý rozvoj nových distribučních platforem, nový systém procesů řízení či doba, kdy při zachování rozsahu všech svých služeb budeme muset počítat kvůli stagnaci výše rozhlasového poplatku s omezeným a napjatým rozpočtem, stejně jako s výraznějším snížením počtu pracovních míst,“ uvedl Zavoral.

Kromě změny na postu ředitele zpravodajství, kde Jana Pokorného vystřídá Jitka Obzinová, se nově řízení vývoje a výroby Českého rozhlasu ujme Iva Jonášová a stanici Český rozhlas Dvojka povede Lenka Mahdalová.

„Jan Pokorný naplnil svou misi, na kterou jsem ho na začátku mého prvního funkčního období vyslal, bezezbytku. Dotáhl pod svým vedením Český rozhlas Radiožurnál na pozici nejposlouchanějšího rádia a dokázal Český rozhlas Plus etablovat jako stále rostoucí a prestižně vnímanou stanici. V Českém rozhlase zůstává a bude nadále jednou z nejvýraznějších tváří,“ poznamenal Zavoral a Pokornému poděkoval.

„Nastávající období spojené s mým druhým funkčním obdobím si bude žádat v čele zpravodajství manažera krizového, který se bude potýkat s nutností významně redukovat rozpočet i počty pracovních míst, a to vše při zachování vysokých standardů kvalitního veřejnoprávního zpravodajství. Jitka Obzinová byla vybrána na základě svých manažerských zkušeností. V minulosti prokázala, že s redukovaným rozpočtem umí pracovat a že v takové situaci umí zavést vhodné optimalizační kroky, aniž tím utrpí právě hodnoty služby veřejnosti,“ dodal Zavoral, že věří, že to samé se jí povede i v Českém rozhlase.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …