Velký nářez Xavera Veselého před kamerou: Česká pokrytecká republika. Kde se v mocipánech bere ta drzost?

09.01.2019 21:28

Novinář a moderátor Luboš Xaver Veselý se v živém streamu v novém pořadu Xaver Live na YouTube kanálu tentokrát obešel bez hosta. Vážně k divákům sám promluvil o tom, že žijeme v pokrytecké době a v pokrytecké společnosti, a přidal i konkrétní příklady, na kterých to lze dobře sledovat.

Velký nářez Xavera Veselého před kamerou: Česká pokrytecká republika. Kde se v mocipánech bere ta drzost?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Moderátor Luboš Xaver Veselý

„Dnes to bude o velmi vážné věci, pokud vás baví legrace a trdlování, rovnou to vypněte, ať neztrácíte čas,“ zahájil Xaver nový díl pořadu s tím, že by rád hovořil o pokrytectví, o svobodě a věcech, které s tím souvisejí, a vyvolal k tomu diskusi.

Čím víc Xaver podle svých slov hovoří s politiky, členy vlády, poslanci, tím víc prý má pocit, že se ve veřejném prostoru nemluví o vážných věcech, které by se skutečně měly dotýkat nás všech. „Strašně mě rozčiluje, jak neuvěřitelným způsobem se nám občanům ubírá na svobodě a jak rychle se stupňuje do neuvěřitelných výšin pokrytectví,“ uvedl.

Následně zmínil tři příklady související u nás s pokrytectvím. A sice zvyšování cen za alkohol, protikuřácký zákon či pamlskové vyhlášky. „Když víme, že alkohol a cigarety jsou drogy jako každé jiné, proč to není jednoduše úplně zakázáno,“ táže se.

„Mocipáni zjistili, jak nám všem škodí alkohol a kouření. Kde se v těch, co diktují podmínky, bere ta drzost, že na jednu stranu říkají: Je to neuvěřitelně škodlivá, návyková věc. A na stranu druhou, ať přijdete kamkoli, můžete si alkoholu koupit, kolik chcete. A také kdo chcete!“ zdůraznil.

Poukázal na to, že na léčbu věcí spojených s alkoholismem a alkoholem se dává v naší zemi devětapadesát miliard korun ročně. Odborníci říkají často, kolik lidí na alkohol a nemoci z cigaret umírá, už ale prý nedodají, že pokud nezemřeme na alkohol nebo cigaretu, zemřeme na něco jiného. „To je také vrchol pokrytectví. Tak buď zakažme cigarety, ať jsou postaveny na úroveň semtexu, nebo si nehrajme na to, že to myslíme s někým dobře,“ zdůraznil moderátor.

Upřesnil, že v naší zemi kouří 2 300 000 lidí každý den. Připomněl, že právě tito lidé přinášejí díky spotřební dani a díky DPH do státního rozpočtu zhruba pětašedesát miliard korun. Podle oficiálních zdrojů stojí prý léčba lidí a jejich nemocí způsobených kouřením něco přes šest miliard korun.

„Řeknu vám teď pravdu, o co jde. Pětašedesát miliard se vybere na spotřební dani z cigaret a na DPH a něco přes šest miliard stojí léčba. Lidé, kteří rozhodují o našich veřejných financích a o našem dobru, chtějí těch zbývajících zhruba šedesát miliard, aby s nimi mohli pracovat. Například budovat nejdražší dálnici a jiné,“ uvedl.

„Navenek nám říkají, že je to nezdravé, škodlivé, dělají se nejrůznější opatření, říkají, jak protikuřácký zákon funguje, ale ty peníze od těch lidí, tu spotřební daň a DPH, to chtějí a umějí velmi rychle utratit. Je to vrchol pokrytectví,“ zopakoval s tím, že kolik peněz z těch šedesáti miliard, je utraceno férovým způsobem, a kdo všechno něco ztratí, je už na zcela jinou debatu.

Stejně tak to je podle Xavera s alkoholem a zcela jistě bude i do budoucna. Poukázal, že v různých částech světa se pokrytecky schovává láhev alkoholu do papírového pytlíku. „Byť stejně všichni vědí, že tam každý má pivo nebo jiný alkohol. I tady mocipáni chtějí spotřebu a daň,“ pokračoval s tím, že toho se opět nechtějí vzdát.

A někdo to myslel dobře i s dětmi, zmiňuje Xaver naprosto šílenou pamlskovou vyhlášku. Připomněl, že dětem zakázali ve školách prodávat nápoje s cukrem, uzeniny, chipsy a další. I když všichni od prvního dne podle něj věděli, že každě dítě, které opustí školu, jde za prvním Vietnamcem, kde si koupí, co je libo.

„Vítězí pokrytectví, populismus, lež. Ztrácíme svobodu krůček po krůčku naprosto ve všem. Naše krásná země začíná být Česká pokrytecká republika a mně velmi odporná,“ řekl Xaver na závěr.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…