Venezuela, Konečná. Hamáček odstoupil a v ČSSD propukly manévry před sjezdem

25.10.2021 21:30

V ČSSD to vře, důvodem jsou personální změny na nejvyšších postech. Ministr vnitra Jan Hamáček po volebním debaklu rezignoval na funkci předsedy ČSSD. Zájem vést stranu oznámila ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová, která je nyní místopředsedkyní sociální demokracie. Tato představa některé členy přímo děsí. „Pokud ČSSD převezme Jana Venezuela, tak to je pro ČSSD definitivní ‚Konečná‘,“ obává se Jan Mládek, exministr průmyslu a obchodu za sociální demokracii ve vládě Bohuslava Sobotky. Informuje o tom iDNES.cz.

Venezuela, Konečná. Hamáček odstoupil a v ČSSD propukly manévry před sjezdem
Foto: Daniela Černá
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová

ČSSD a KSČM potkal v letošních volbách podobný osud, obě strany tradiční levice skončily před branami Poslanecké sněmovny. Jejích lídři z toho vyvodili politickou odpovědnost a dali prostor, aby je v čele strany vystřídal někdo jiný.

Původní zdroj ZDE.

Komunisté už si v sobotu na mimořádném sjezdu zvolili jako předsedkyni europoslankyni Kateřinu Konečnou, která vystřídala Vojtěcha Filipa. Maláčová byla jednou z prvních, která pogratulovala Konečné, ta konstatovala, že KSČM musí být více radikální.

O stejnou pozici bude Maláčová usilovat v ČSSD. Že chce kandidovat na předsedkyni, ohlásila ihned poté, co oznámil rezignaci na funkci předsedy Jan Hamáček.

Pro stranu to podle některých názorů ale nevěstí nic dobrého. Kriticky se na adresu Maláčové na Twitteru vyjádřil například Jan Mládek. „Pokud ČSSD převezme Jana Venezuela, tak to je pro ČSSD definitivní ‚Konečná‘,“ napsal na adresu Maláčové, která si přezdívku Venezuela vysloužila příliš štědrou a rozhazovačnou sociální politikou.

 

 

„Není v tuto chvíli reprezentantkou úspěšného projektu. Je symbolem neúspěšného projektu,“ řekl o Maláčové v rozhovoru pro iDNES.cz bývalý místopředseda ČSSD Michal Šmarda.

Volební sjezd ČSSD má být 10. prosince. Strana v říjnových volbách propadla, získala v nich jen 4,65 procenta hlasů a vypadla ze Sněmovny.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…