Video, za které se smáli Fialovi: „Jen začátek,“ slíbil jeho poradce. A udeřil na potravináře

09.11.2023 21:50 | Monitoring

Premiér vytáhl do boje proti drahým potravinám v Česku. Ekonom a poradce premiéra Štěpán Křeček v pořadu Interview ČT24 je přesvědčen, že Fialovo (ODS) video o lepších a levnějších potravinách v Německu bude efektivní a připraví dobrou půdu k vyjednávání o cenách potravin, které chce vládní kabinet dostat na úroveň běžnou u našich zahraničních sousedů. Premiérův průzkum je podle ekonoma mnohem vypovídající o situaci na trhu než ten od antimonopolního úřadu.

Video, za které se smáli Fialovi: „Jen začátek,“ slíbil jeho poradce. A udeřil na potravináře
Foto: ČT24
Popisek: Ekonom a poradce premiéra Štěpán Křeček

Velkou pozornost v uplynulých dnech vzbudilo video předsedy vlády Petra Fialy (ODS) o srovnání nákupu potravin v Německu a v Česku. Osobně se vydal na nákup do obchodních řetězců v Německu a v ČR. Nakupoval běžné potraviny a v souhrnu oznámil, že jej v Německu stál nákup necelých dvacet eur, tedy asi 500 korun. V Česku ho stejný nákup stál o 60 korun více. „Prakticky totožné výrobky od stejných výrobců jsou v ČR dražší. Navíc se zdá, že v Německu mají větší balení,“ řekl.

Následně Křeček k této kampani dodal: „Víte, ono je opravdu neférové, když mají Češi menší mzdy než Němci, ale zároveň musejí za stejné produkty platit více peněz. Mnohdy ty produkty mají i menší balení a jiné složení, to považuji za skandální,“ uvedl ekonom ke srovnávacímu nákupu premiéra s tím, že je rád, že toto téma Fiala zvedá.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jestli, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusejipi , 10.11.2023 5:45:54
má Fijala poradce této úrovně, tak to jeho voličům přeji. Třeba pochopí a vystřízliví.

|  9 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…