Virus: Chodíte dál do hospod, mezi lidi! Ostravskému hejtmanovi ujely nervy

30.06.2020 12:04

Moravskoslezský hejtman za hnutí ANO Ivo Vondrák se zlobí. Na své politické protivníky, na český stát, ale i na své spoluobčany, kteří se prý mnohdy chovají víc nezodpovědně a bezohledně šíří koronavirus po restauracích a hospodách.

Virus: Chodíte dál do hospod, mezi lidi! Ostravskému hejtmanovi ujely nervy
Foto: archiv politika
Popisek: Hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák (ANO)

V České republice za víkend přibylo víc než 500 pozitivních testů na koronavirus. V pondělí bylo nalezeno 202 nových případů. Ministr zdravotnictví za hnutí ANO Adam Vojtěch své spoluobčany uklidňuje, že není důvod k panice, protože na většině území Česka panuje klidná situace, jen v Moravskoslezském kraji se nachází ohnisko nemoci.

Anketa

Chtěli byste, aby se EU změnila ve federaci států?

5%
95%
hlasovalo: 13276 lidí

Hejtman Moravskoslezského kraje za hnutí ANO Ivo Vondrák se pořádně zlobí. Na politické protivníky.

„Nechci a nebudu reagovat na hejtry s fejkovými prázdnými účty typu Oto Brus, kteří jsou pravděpodobně placeni opozičními stranami, holt předvolební kampaň už se rozjela a bohužel politická kultura klesla na úroveň tohoto typu boje,“ napsal rozhněvaný Vondrák.

Nešetřil však ani český stát a některé své spoluobčany, kteří se chovají hrubě nezodpovědně.

„Ohledně situace v našem regionu ale samozřejmě diskutovat budu, protože mám sám obrovské výhrady k aktuální situaci a především jejímu řešení. Dokud trval nouzový stav, bylo vše pod kontrolou, krizový štáb fungoval velmi efektivně a v mnoha ohledech jsme byli nejlepší v republice. Po skončení nouzového stavu jsme jako vedení kraje ztratili pravomoc řízení, nemáme přístup ani k přesným číslům a dokázali jsme prosadit plošné testování na všech dolech, i když jsme o to usilovali už dříve, až teď. Snažíme se ale bojovat, mnohdy bohužel s lidmi, kteří by měli stát na naší straně a kteří o opatřeních a řešení situace z epidemiologického hlediska momentálně rozhodují. Tím se nevyhýbám odpovědnosti, ale taková je aktuální situace. A ohledně vyjádření o šíření kvůli nezodpovědnosti bych rád řekl to, že pokud je nařízeno plošné testování na dvou provozech v OKD a třetina horníků se vůbec nedostaví, přestože 25 procent jejich kolegů je pozitivních, a dál chodí do hospod a jinde mezi lidi... Omlouvám se, jestli jsem se někoho dotkl, ale jak byste to nazvali vy?“ otázal se bez obalu.

V diskusi pod svým příspěvkem se nejčastěji dočkal zastání. Lidé mu děkovali za to, jak o kraj pečuje i v této nelehké situaci a nezodpovědné sousedy také nešetřili.

Ivo Vondrák se zlobí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…