Vitásková žádala po státu odškodné. Dvakrát. Ani jednou neuspěla

18.10.2019 14:30

Bývalá šéfka energetického regulačního úřadu Alena Vitásková žádala po státu odškodnění za své trestní stíhání. Ale má smůlu. Soud její žádost zamítl.

Vitásková žádala po státu odškodné. Dvakrát. Ani jednou neuspěla
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Alena Vitásková, bývalá předsedkyně Energetického regulačního úřadu (ERÚ)

Alena Vitásková stála v čele energetického regulačního úřadu mezi lety 2011 až 2017. Od roku 2013 čelila obvinění za zneužití pravomoci. Od soudu první instance dostala 8,5 roku vězení, ale odvolací soud ji nakonec obvinění zprostil. ČTK doplnila, že Nejvyšší soud požádal o důkladnější zdůvodnění verdiktu.

Vitásková však čelí ještě jedné obžalobě.

Své stíhání považuje za nepřiměřeně dlouhé, za což požadovala odškodné ve výši 170 tisíc. Byl to už druhý pokus. V minulosti žádala odškodné 35 milionů. V obou případech byl její požadavek zamítnut.

Vitásková čelí ještě druhé obžalobě. Podle kriminalistů porušila povinnosti při správě cizího majetku a zneužila svou pravomoc, když jmenovala místopředsedkyní ERÚ bývalou nejvyšší státní zástupkyni Renátu Veseckou bez potřebné praxe. Jihlavský soud v případu rozhodne 1. listopadu,“ doplnila ČTK.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…