Víte prd. Kušujte a studujte, utřela advokátka mladé, kteří chválí komunisty

20.06.2012 9:01

Advokátka Klára Samková je šokována z toho, že mezi mládeží roste popularita předlistopadového režimu. Studentům vzkazuje, že za tzv. socialismu by řada z nich měla značné problémy a zkažený život. Proto by prý měli být rádi za současnost a raději pilně studovat.

Víte prd. Kušujte a studujte, utřela advokátka mladé, kteří chválí komunisty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Advokátka Klára Samková

Podle průzkumu, který nedávno provedl Člověk v tísni, již těsná většina současných středoškoláků nemá problém s předlistopadovým socialismem. Jednatřicet procent z nich pak věří, že se v té době žilo lépe. Počet sympatizantů předlistopadových poměrů navíc roste. Zatímco v roce 2009 označovaly minulý režim za „výrazně lepší“ čtyři procenta středoškoláků a za „spíše lepší“ 19 procent, letos podpora minulých časů stoupla na 8, respektive 23 procent.

Článek ParlamentníchListů.cz k tématu čtěte ZDE

Tyto alarmující názory mládeže nenechávají mnohé chladnými. „Pátá třída medvědi, protože nic nevědí. Od rodičů slyší jen láteření na dnešní poměry a netuší, jaké to bylo,“ poznamenal pro ParlamentníListy.cz ministr zahraničí Karel Schwarzenberg.

Věc na Facebooku okomentovala i pražská advokátka Klára Samková. „Tak Vám se, milí studenti, líbí socialismus?“ ptá se nevěřícně.  Následně studentům vzkazuje, že za tzv. socialismu by řada z nich vůbec nemohla studovat. „Protože nezáleželo na vzdělání, talentu, píli, či nadání, záleželo na třídním původu,“ připomíná sympatizantům socialismu. „A jestliže Vaši rodiče zastávali "politicky nevhodný" názor, případně vašemu dědečkovi znárodnili ševcovskou dílnu, měli jste tak zvaně po žížalkách a mohli jste se hlásit tak akorát na nástrojáře obráběcích strojů,“ připomíná. I když by prý měli IQ 150 a byli geniální matematici, neměli by za toho režimu lepší perspektivu.

„Takže, milánkové, buďte rádi, kde jste, buďte šťastní, že máte to, co máte, studujte a kušujte, víte prd,“ uzavírá advokátka svůj vzkaz mladé generaci. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…