Vítejte v realitě, nebude se vám tu líbit. Poslední hřebík do naší rakve. To nás zničí. Klaus nehezky promluvil o migrantech a tohle nám řekli kníže, Kalousek či Okamura

10.12.2015 16:19

Exprezident Václav Klaus (a jeho bývalý kancléř Jiří Weigl) ve své nové knize Stěhování národů píše, že současná migrační krize je srovnatelná s dávnými invazemi „barbarů“, jež pro tehdejší Evropu znamenaly nepředstavitelnou destabilizaci a civilizační regres. Možnost integrace milionů muslimů je prý mizivá. Masová imigrace se může rychle proměnit v děsivou katastrofu. Evropa se bude muset proti imigrantům aktivně bránit, nebo jimi bude zničena.

Vítejte v realitě, nebude se vám tu líbit. Poslední hřebík do naší rakve. To nás zničí. Klaus nehezky promluvil o migrantech a tohle nám řekli kníže, Kalousek či Okamura
Foto: Hans Štembera
Popisek: Křest knihy Václava Klause a Jiřího Weigla Stěhování národů, s.r.o.

Anketa

Prezident Miloš Zeman, premiér Andrej Babiš. Líbilo by se vám to tak v roce 2018?

73%
27%
hlasovalo: 9338 lidí

Nakladatelství Olympia v těchto dnech vydává knihu exprezidenta Václava Klause a jeho tehdejšího kancléře Jiřího Weigla Stěhování národů s.r.o. – Stručný manuál k pochopení současné migrační krize.

„Jsme pevně přesvědčeni, že v případě současné migrační krize nejde pouze o jednu z mnoha krizí. Probíhající, ale bohužel ještě ani zdaleka nekulminující masivní migrační vlna je srovnatelná s dávnými invazemi ‚barbarských‘ národů do antického světa. Ty pro tehdejší Evropu znamenaly dnes nepředstavitelnou destabilizaci existujících poměrů a tak rozsáhlý civilizační a kulturní regres, že si jeho překonání vyžádalo řadu staletí. Evropa se poté opakovaně musela bránit dalším podobným pokusům (Arabů, Mongolů, Turků) a mnohdy za cenu rozsáhlého utrpení a těžkých ztrát se až dosud vždy ubránila. I dnes jde o řádově srovnatelnou zásadní výzvu pro budoucnost Evropy (a českého státu),“ napsali Klaus s Weiglem.

Budeme se muset bránit, nebo budeme zničeni

Možnost integrace milionů muslimů do evropské společnosti je podle autorů mizivá, „neboť tito lidé sem nepřicházejí proto, aby se stali Němci, Francouzi, Čechy či Švédy, nýbrž proto, aby mohli pokračovat ve svém dosavadním způsobu života, ale v Evropě v bezpečí a za vyššího materiálního standardu, než jaký mají doma. Toto bezpečí a tento materiální standard jim mají – bez jakékoli jejich vlastní zásluhy – zajistit evropský sociální stát. Mají pocit – viz jejich chování v dnešních azylových centrech –, že na to mají nárok.“

„Všechny velké sociální experimenty v dějinách se rychle proměnily v děsivé katastrofy. Masová imigrace do Evropy z Předního a Blízkého východu, organizovaná v pojetí současných evropských politických elit, hrozí stát se jednou z nich,“ varují autoři. „Na dnešní statisíce se budou nabalovat miliony dalších příchozích, jimž se Evropa dříve nebo později bude muset začít aktivně bránit, nebo jimi bude sama zničena. Už teď je pozdě. Žádná třetí cesta není,“ volají Klaus s Weiglem na poplach.

Frustrace lidí z chování elit, které otevřely Pandořinu skříňku, je ohromná

ParlamentníListy.cz se dotázaly politiků, co si o uvedených tezích Václava Klause a Jiřího Weigla o imigraci myslí. Většina politiků, kteří se vyjádřili, s nimi souhlasí.  

Předáci koalice, premiér Bohuslav Sobotka z ČSSD, ministr financí Andrej Babiš z ANO i vicepremiér Pavel Bělobrádek z KDU-ČSL na dotaz nereagovali.

„Barbarské kmeny přicházely ozbrojeny a vybíjely původní obyvatelstvo na širokých územích. To mi přijde jako dost podstatný rozdíl, když někdo přichází prosit o pomoc a o azyl. Také jsem poměrně skeptický k možnosti, že by se miliony lidí mohly úspěšně integrovat, ale to neznamená, že si nezaslouží náš soucit a naši pomoc a že bychom jim neměli pomoci v tom, až se přežene válečná bouře, aby se mohli vrátit do svých bezpečných a relativně svobodných zemí a žít tam svůj život podle svých zvyklostí. Je velký rozdíl, pokud někdo prosí o pomoc, jelikož mu jde o život, nebo když někdo přichází s kyjem a mlátí vás po hlavě,“ řekl ParlamentnímListům.cz předseda TOP 09 a šéf poslaneckého klubu strany Miroslav Kalousek.

„Již řadu let říkám, že evropské elity trvale a dlouhodobě selhávají. Prožíváme zlatý věk Říma a všichni víme, jak to skončilo,“ uvedl první místopředseda Senátu Přemysl Sobotka z ODS.

„To není o názoru, co uvedl Klaus, je fakt. Evropa je civilizačně nejvyspělejší kontinent a momentálně dokonce přestala říkat zbabělosti zbabělost a říká jí multikulturalismus. Sami už ani nevíme, jaké máme hodnoty. Média a elity razí hodnoty humanrightismu, homosexulismu a podobně, a proti nim stojí normální lidé. Bohužel jejich frustrace z chování elit, které otevřely Pandořinu skříňku, je ohromná. Jako poslední ze skříňky byla vypuštěna naděje. Vzor Polska a Francie ukazuje, že je třeba čekat na příští volby a mít naději,“ řekl redakci předseda Úsvitu Miroslav Lidinský.

„Ti barbaři ovšem byli Germáni a Slované, jichž jsme potomky. Uprchlíky musíme velmi aktivně integrovat, abychom se katastrofě vyhnuli. Lze se bránit proti agresorům, nikoli ale odmítat lidi, kteří prchají před smrtelným nebezpečím,“ uvedl čestný předseda TOP 09 a poslanec Karel Schwarzenberg.

„Je to smutné. Obávám se toho a souhlasím s Klausem,“ reagoval místopředseda poslaneckého klubu ANO Bronislav Schwarz.

„Tyto názory bych bral poněkud s rezervou. Autoři knihy, pokud vím, nejsou historici, ale politici. A ti by neměli zasahovat do historických událostí či je jakkoli zkreslovat. Jinak souhlasím s tím, že migrace představuje bezpečnostní ohrožení Evropy. Nicméně je nutné nezaměňovat důsledky za příčiny. A také nepoužívat současnou situaci k získávání laciných politických bodů,“ říká místopředseda poslaneckého klubu ČSSD Antonín Seďa.

Imigrační krizi se postavíme, nebo nás to zničí. Rozpad EU je nevyhnutelný. Nechat Unii Unií a starat se sami o sebe

„Václav Klaus se prezentoval vždy silnými názory, které občas budily vášně. Myslím si, že v tomto případě má principiálně pravdu a shoduje se s prezidentem Milošem Zemanem, který naposledy při návštěvě Ústeckého kraje hodnotil situaci poněkud umírněněji, ale obsahově stejně. Já bych k tomu jenom dodal, že současná EU nemá politického lídra, který by v této době vyvedl Unii z krize anebo alespoň nastartoval účinnou a hlavně rychlou obranu. Pak je ovšem nevyhnutelný pozvolný rozpad EU. Za tohoto stavu je naší jedinou šancí se dohodnout o společném postupu, obraně v rámci zemí V4 plus urychleně na úrovni vlády a Parlamentu připravovat opatření pro případ mimořádných situací. Tedy nechat Unii Unií a starat se sami o sebe,“ říká předseda SPO a senátor Jan Veleba.

„Platí jednoduchá zkušenost – i bez ohledu na původ je jakákoli integrace většího množství lidí jiné kultury téměř nemožná, protože v nové zemi vytvoří ostrov se svou kulturou. Problém to není a nebyl u Evropanů, kdy Češi opanovali v minulosti třeba americké Chicago, protože jejich víra i hodnoty byly v souladu s duchem Ameriky. Samozřejmě to platí i pro případy, kdy integrace Evropanů neprobíhá masivně na úkor peněz místních obyvatel. Opak je však islám a vyznavači islámu, lidé z Afriky či z Blízkého východu, jelikož jejich svět je naprosto jiný a masová migrace jiné kultury je nejen rizikem, ale jistotou problému,“ reagoval předseda SPD a poslanec Tomio Okamura.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Podle předsedy poslaneckého klubu Úsvitu Marka Černocha Evropa pod vedením současných politických elit ztratila pud sebezáchovy. „Jsou pouze dvě varianty. Buď se imigrační krizi postavíme, nebo nás to zničí. Prostí občané jsou mnohem sečtělejší než politické špičky v Evropě. Věřím, že právě oni si zvolí nové politiky, kteří chaosu a bezpráví zabrání,“ říká Černoch. 

„Se slovy pana profesora Klause se naprosto ztotožňuji. Obdobný názor zastávám dlouhodobě a jsem rád, že v něm nejsem osamocen. Současně ale je třeba, aby bylo co nejvíce takovýchto odvážných a razantních hlasů, a to jak na české, tak také evropské politické scéně,“ sdělil senátor Ivo Valenta spolupracující se Stranou soukromníků.

Chtějí nás vyvraždit a podrobit. Vraždí, kradou, znásilňují

„Ano, současná migrační krize je skutečně srovnatelná s invazemi barbarů. Podívejte se, jak dopadl slavný Řím! Ještě než byl barbary zničen, platil dárky za možnost jakž takž živořit. Co dělá dnes Evropa? Stejně jako kdysi Řím platí, místo aby se bránila! Možnost integrace takového množství muslimů není mizivá, je nemožná. Proboha, ať si ti hlavouni, kteří to stále nechtějí vidět, pustí a poslechnou to množství muslimských hodnostářů, kteří nemluví o ničem jiném, než jak vyvraždí bezvěrce, těmi jsme všichni, a podřídí si svět. Copak nevidí, jak se ty ‚chudinky‘ chovají, jak devastují města, jak znásilňují dokonce i děti? Kradou, přepadávají a vraždí. Ve jménu čeho to sdělovací prostředky tají? Proč Saúdská Arábie je nepřijímá, a jsou to jejich souvěrci? Zas a znova říkám, je nejvyšší čas za každou cenu jejich příliv zastavit, ty, kteří jsou tu, bez jakékoli milosti nekompromisně vrátit. Ty, jež přišli skutečně z válečných oblastí, poslat domu stejně tak, aby si doma udělali pořádek. Po obsazení naší země Němci také utíkaly tisíce mladých lidí. Utíkaly ale ne do pohodlí sociálních dávek, ale do zbraně, aby pomohly co nejdříve osvobodit svou vlast. Je pak otázkou, jestli si nyní migranti přejí osvobození své země, nebo spíše chtějí okupovat tu naši,“ upozornil senátor Jaroslav Doubrava.

Podle senátora ČSSD Miloše Malého současná migrační vlna opravdu připomíná dávné stěhování národů. „Jak to dříve dopadlo, víme. Původní obyvatelé byli dílem vytlačeni, dílem vybiti. Původní společenský systém byl nahrazen tím, který si nájezdníci přinesli s sebou. Vidíte snad v dnešním stavu nějaký rozdíl? Navíc se nemůžeme účinně bránit. Jsme sešněrováni vlastními zákony. Armáda je slabý odvar toho, jak by měla vypadat armáda, která má ochránit stát. Posledním hřebíkem do naší pomyslné rakve je snaha pod jakoukoli záminkou odebrat lidem legálně držené zbraně. Ty, kteří by nechtěli poslechnout, zavřít, případně exemplárně potrestat. Já jen marně přemýšlím, kde a jak skončili Bójové, dříve žijící na našem území. Nevíte to někdo?“ varuje senátor. 

„Jsem přesvědčen, že Václav Klaus má hlubokou pravdu,“ říká poslanec KSČM Vojtěch Adam.

„Souhlasím s Václavem Klausem,“ sdělil senátor ODS Tomáš Jirsa.

„Václav Klaus přemýšlí naprosto stejným směrem jako já. Nikdy bych tomu nevěřil,“ uvedl poslanec ČSSD Stanislav Huml.

„I Slované přišli do centrální Evropy z východu. Vše je v neustálém pohybu a nové stěhování národů bylo zahájeno po druhé světové válce. V současnosti jen nabylo větší dynamiky. V budoucnu půjde o to, zda dojde k asimilaci a přebírání našich hodnot jako v dávné minulosti z antické a křesťanské kultury, anebo imigranti naši kulturu převálcují jako Evropané pod znamením kříže v Americe. Mám obavu, že si toto současné politické elity v Evropě moc nepřipouštějí,“ varuje poslanec KSČM Miroslav Opálka.

Nekontrolovaná vlna imigrantů může být velmi rychle záhubou pro Evropu

„Lze to i tak říci. Ale nejsem si jistý, zdali je to, ve vší úctě, zcela domyšlené přirovnání. Asi podobně jako čerstvé páně Babišovo prohlášení, že v Čechách mají žít Češi. Asi zapomněl na národnost svou i pražské paní primátorky. Neměli bychom totiž zapomínat, že s takzvanými barbary jsme do Evropy přišli i my, Slované. Ke všemu potomci jedněch z velmi tvrdých barbarů přes svou kancléřku Andělku nyní Evropské unii nepřímo vládnou. Pravda, toho času nepříliš šťastně. Naopak Hunové právě projevují větší pud sebezáchovy. Říše římská by jistě ani díky barbarům nezanikla, kdyby nezničila sama sebe. Opakovaně proto odkazuji na pana Gibbona. Nu a současná nástupnická ‚říše barbarů‘ je nepoučitelná a dělá naprosto stejné tupé chyby. A její náčelníci jsou na to ještě pyšní. Je mi líto, ale je to tak. Pak se nedivme. O to více však hrozí, že nás i ‚barbaři‘ převálcují. Zvláště když nevkusně nálepkujeme ty, kteří třeba chtějí chránit hranice. A vlastenectví je náhle považováno za kádrový škraloup. Ale já se za vlastenectví nestydím,“ uvedl poslanec ČSSD Jiří Koskuba.     

„Já zásadně nemohu souhlasit s tím, co říkají někteří politici v Bruselu i u nás doma. Tedy že musíme odlišovat teroristy a uprchlíky, kteří před tímto terorem a válkou prchají. Tak to prostě není, oba problémy spolu úzce souvisejí. Naplno se to ukázalo ve Francii, kde šlo o organizovaný postup jak těch, kteří již v Evropě žijí, tak těch, jež přišli s uprchlíky přes Řecko. Nekontrolovaná vlna imigrantů může být velmi rychle záhubou pro Evropu, pro její ekonomickou stabilitu a hodnoty. Islámský stát nám zkrátka vyhlásil válku a my na to musíme reagovat. Jinak z tolerantní a svobodné Evropy, kde platí úcta k životu, nezbude nic,“ uvedl předseda Strany soukromníků Petr Bajer.

„Souhlas,“ reagoval stručně na Klausovy teze poslanec ANO Pavel Plzák.

„Bojím se, že co říká exprezident Klaus, může být pravda,“ odpověděl senátor ODS Jiří Burian.

 Je to horší než invaze barbarů

„Já si myslím, že to ještě mnohem horší, než Klaus říká. Jako historik jsem se zabýval antikou. Barbaři se snažili Římské říši přizpůsobit. Přebírali její hodnoty, snažili se přebírat i její právní struktury a byli by ochotni i za Řím umírat, kdyby se k nim Řím choval lepším způsobem. Ale tito noví příchozí naše hodnoty neuznávají a chtějí je nahradit svými. Jejich hodnotový systém je s evropským hodnotovým systémem neslučitelný. Je třeba zmínit, že islám nemá koncept morální osobnosti. Myslím si, že nyní je to daleko horší, destruktivnější, než byli barbaři, se kterými by Řím mohl nějak koexistovat. Smrtelnou ránu přežívajícímu antickému dědictví dal až nástup islámu v sedmém století. Expanze islámu Byzantské říši sebral Sýrii, Palestinu, celou severní Afriku. A později Turci Byzantskou říši vyvrátili,“ řekl ParlamentnímListům.cz europoslanec KSČM Miloslav Ransdorf.

„Pokud Klaus s Weiglem kritizují dávné invaze barbarů, mají zřejmě na mysli také příchod Slovanů do prostoru dnešních Čech a Moravy. Nevím, co těm dvěma brání jít za hlasem svého srdce a odstěhovat se na východ, schovat se do bezpečí někam za Ural. Představa etnické a náboženské strnulosti je pro konzervativce jistě jakýmsi stavem mysli, kterému proměny světa působí jen strasti. Nesdílím s těmi pány pokrokářsky sebestředné vidění, kdy vnější svět vidí jen plný podnětů k ‚regresi‘ vůči tomu, čeho jsme dosáhli. Stěhování patří k člověku od nepaměti. Je zbytečné jím strašit, stejně jako je zbytečné strašit změnami ročních období. Efekt člověkem spouštěných klimatických změn bude ostatně mít důsledky dopadající na člověka hůř a rychleji než mnohem pomalejší změny v důsledku migrace, ať jsou nahlíženy pozitivně, nebo negativně. Tihle pánové se ale nestali historiky stěhování národů. Jde jim jen o ten strach a o jeho využívání k nacionalismu a averzi vůči pomoci běžencům, kterou mají dnes vůči těm, kdo utíkají před Asadem a islamisty či džihádisty, stejně jako ji z nich je dlouhodobě cítit vůči těm, kdo dřív utíkali před komunisty,“ uvedl poslanec ANO Jiří Zlatuška.

„Nazvat lidi, kteří prchají před válkou, barbary, je samo o sobě barbarstvím. U pana bývalého prezidenta mě to nepřekvapuje,“ reagoval europoslanec TOP 09 Jaromír Štětina.

„Nejsem příznivcem katastrofických scénářů a osobně věřím, že situace nebude až tak dramatická. Celý proces migrace a věci související bych rozdělil na dvě zásadní roviny. Přílivu běženců se s největší pravděpodobností, a to i díky laxnosti a nekompetenci našich exekutivních politiků, neubráníme, ale neméně důležité je také to, co jim zde potom nabídneme a dovolíme. V žádném případě nemůže být sociální a ekonomická situace běženců v ČR stejná, nebo dokonce lepší než u našich občanů,“ míní poslanec KSČM Jiří Valenta.

 Evropa musí chránit svou kulturu a vůbec svou identitu

„Evropa musí chránit svou kulturu a vůbec svou identitu a svůj západní styl života. Otázkou je, co je myšleno fomulací ‚aktivně a tak dále‘. Jde o to, aby tím stylem chránění nepopřela to, co chrání,“ myslí si poslanec ČSSD František Adámek.

„Fascinuje mě, jak z ničeho nic všichni velcí myslitelé objevili překvapivou skutečnost migrace. Zaprvé, migrační vlna de facto odstartovala francouzsko-alžírskou válkou. V té době samozřejmě vysoce vítanou ze strany Francie díky množství levné pracovní síly, posléze se inspirovala bývalá koloniální velmoc Velká Británie a pozadu nezůstalo ani Německo. Proč? Protože to bylo blahodárné jejich ekonomice v bipolárně rozděleném světě. To, co se muselo nevyhnutelně stát, se stalo. Pro naše myslitele, kteří se právě probudili, mám vzkaz: ‚vítejte v realitě, nebude se vám tu líbit‘,“ uvedl poslanec Petr Adam.  

„Kdo se trochu vyzná v historii, nemůže s tímto názorem Václava Klause nesouhlasit,“ říká poslanec ODS Petr Bendl.

„Pokud nezačnou plnit své povinnosti státy, které mají chránit Schengen, obávám se, že prognóza Václava Klause se zrealizuje v praxi a naši potomci budou mít jinou Evropu, než jakou nám ji předali naši předkové,“ míní senátor Jozef Regec.

Jak uvádějí sami autoři knihy, Klaus a Weigl, primárním cílem publikace je polemizovat se všudypřítomnou „prouprchlickou“ propagandou. Dnešní migrační krize je podle nich vážnou a dosud „strašlivě podceňovanou krizí“. Kniha je prokládána vtipnými kresbami Jiřího Slívy.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…