Vláda bude dnes jednat o energetice, výzkumu i uprchlících

06.05.2015 6:20

Aktualizací státní energetické koncepce, novelou zákona o podpoře výzkumu nebo podporou uprchlíků v konfliktních oblastech se dnes bude zabývat vláda. Podle prohlášení ministra financí Andreje Babiše (ANO) měla na stůl také dostat návrh zákona o elektronické evidenci tržeb, premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) ale řekl, že návrh musí nejdříve projednat Legislativní rada vlády. Odpoledne zasedne koaliční rada, jednat bude hlavně o rozpočtu na příští rok.

Vláda bude dnes jednat o energetice, výzkumu i uprchlících
Foto: Hans Štembera
Popisek: V Senátu se projednávalo schválení zákona o církevních restitucích

Státní energetická koncepce a navazující Národní akční plán rozvoje jaderné energetiky mají určit, jakým směrem se česká energetika vydá v dalších desetiletích. Oba materiály již vláda měla k dispozici, jejich projednávání ale odložila. Novela zákona o podpoře výzkumu, kterou předkládá úřad vicepremiéra Pavla Bělobrádka (KDU-ČSL), má pak přizpůsobit český zákon novému evropskému nařízení. 
   
Pokud dnes kabinetem projde návrh na pomoc uprchlíkům v oblastech s ozbrojenými konflikty, humanitárními či přírodními katastrofami, uvolní Česko 60 milionů korun. Tři čtvrtiny částky jsou určeny pro Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky, který dlouhodobě usiluje o stabilizaci situace v největším uprchlickém táboře v Jordánsku. 
   
Kabinet také prodiskutuje návrh na udílení stipendií studentům z řad syrských uprchlíků nebo analýzu ministerstva spravedlnosti o možných trestech pro Čechy, kteří by se zapojili do aktivit Islámského státu. 
   
Vláda dále projedná dvojici poslaneckých návrhů, z nichž jeden se zasazuje o to, aby správa Národní parku České Švýcarsko nespadala pod služební zákon. Druhý usiluje o zpřísnění podmínek pro přiznávání takzvaných zvláštních práv církvím. Navrhlo ho opoziční hnutí Úsvit. 
   
Ministr financí dnes vládě předloží seznam všech významných veřejných zakázek, které resort zahájí v letošním roce. Jde celkem o čtyři zakázky, které se týkají odstraňování starých ekologických škod a zajištění datového centra pro Státní pokladu. Ministerstvo pro místní rozvoj bude zase informovat o stavu přípravy programů spolufinancovaných z evropských fondů. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…