Vláda bude schvalovat investiční pobídku pro firmu Yanfeng ve výši 185 milionů

21.05.2017 11:30

Vláda bude v pondělí jednat o návrhu investiční pobídky pro společnost Yanfeng Czechia v maximální výši 185 milionů korun. Firma plánuje investovat 1,85 miliardy korun do rozšíření výroby plastových interiérových dílů pro automobilový průmysl v okresech Louny a Tábor a vytvoření centra na testování asistenčních systémů.

Vláda bude schvalovat investiční pobídku pro firmu Yanfeng ve výši 185 milionů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Vyplývá to z materiálu Ministerstva průmyslu a obchodu (MPO). Kabinet na začátku května projednávání návrhu přerušil. Projekt by měl být dokončen v roce 2019. Investice má vytvořit 588 nových pracovních míst. Většina míst má vzniknout v Plané nad Lužnicí, 105 míst v Tatinné na Žatecku, píše ČTK.

Návrh počítá s vytvořením tzv. Lighthouse centra pro Evropu a Afriku v Plané nad Lužnicí. V něm je plánováno především rozvíjení a testování asistenčních systémů formou zapojení robotů ve výrobním řetězci. „V současnosti probíhá pořizování a instalace nových technologií, kdy se často jedná o první instalaci podobné technologie v Evropě. Předpokládaný termín pro zahájení nové výroby a fungování Lighthouse centra je v červnu 2017,“ píše se ve zprávě.

Závod v Plané nad Lužnicí se stane hlavním centrem využití Průmyslu 4.0 skupiny YFAI v Evropě. „Za tímto účelem budou v závodě testovány nové postupy a techniky při výrobě systémů pro interiéry automobilů, které budou následně implantovány v dalších závodech skupiny YFAI,“ uvádí dokument.

Yanfeng Czechia Automotive Interior Systems (dříve JC Interiors) je součástí nadnárodní skupiny Johnson Controls. V ČR má skupina čtyři výrobní závody – v České Lípě, Mladé Boleslavi, Roudnici na Labem a Stráži pod Ralskem. JC Interiors byla založena jako projekt na zelené louce v průmyslové zóně Triangl v Žatci. Nyní má asi 1000 zaměstnanců. Vyrábí plastové a gumové autodíly.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…