Vláda odborníků? Jste podvodník, vzkazuje Babišovi bývalý předseda ODA Kroupa

03.11.2017 10:53

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš chce do své vlády experty. Podle filozofa, bývalého předsedy ODA z devadesátých let a disidenta Daniela Kroupy ale odbornost není kvalifikací k politickým rozhodnutím.

Vláda odborníků? Jste podvodník, vzkazuje Babišovi bývalý předseda ODA Kroupa
Foto: archiv
Popisek: Chartista Daniel Kroupa

Plán Andreje Babiše vypadá jako menšinová vláda hnutí ANO doplněná několik odborníky dosazenými například na ministerstva průmyslu a obchodu, kultury, školství a možná i ministerstvo obrany, jak informuje server Forum24.cz.

Vláda odborníků je ale podle Daniela Kroupy nesmysl. „Kdo mluví o vládě odborníků, je podvodník, protože odbornost nikoho nekvalifikuje k politickým rozhodnutím,“ je přesvědčen bývalý senátor. Podle něj se takové rozhodnutí musí opírat o programy, které získaly největší podporu od voličů.

„Dobrý odborník se neplete do práce politikovi a dobrý politik odborníkovi,“ zdůrazňuje Kroupa. Dále je také Kroupa přesvědčen, že pokud nastoupí dobrý odborník do politické funkce, může být dobrým politikem, ale jen pokud si je vědom odlišné role. Pokud ne, může to být pohroma.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…