Vláda plánuje rychle zatočit s automaty. Ale má to jeden háček...

08.10.2015 20:45

Výkonný ředitel Sdružení provozovatelů centrálních loterijních systémů Petr Vrzáň varuje, že vládní návrh o hazardu nebude mít čas na připomínkové řízení. ParlamentnímListům.cz k tomu řekl více v reakci na rozhlasové vystoupení poslance ANO Jana Volného.

Vláda plánuje rychle zatočit s automaty. Ale má to jeden háček...
Foto: SPELOS
Popisek: Petr Vrzáň

V dnešním podvečerním vysílání Čro Plus předkladatel novely o hazardu poslanec Jan Volný (ANO) uvedl, že nový návrh zákona může vláda předložit již v pondělí. Projednávání tohoto bodu bylo dnes ve sněmovně přerušeno po dohodě koalice a opozice s tím, že kabinet předloží svůj návrh.

Petr Vrzáň, který řídí Sdružení provozovatelů centrálních loterijních systémů (SPELOS), se však návrhu obává. „Dohoda o způsobu projednání zdanění provozovatelů loterií a jiných podobných her prostřednictvím vládní novely je stejně vadná jako předešlý způsob poslaneckou novelou Jana Volného. Všichni totiž vědí, že poslanecký návrh zvolilo Ministerstvo financí právě proto, aby obešlo připomínkové řízení a hodnocení dopadů regulace. A vláda chce nyní opět porušit legislativní pravidla vlády tím, že návrh neprojde připomínkovým řízením? Bude velmi zajímavé prostudovat celý materiál, neboť dosud prezentovaný odhad výběru daní byl naprosto nereálný. Těmito zbytečnými pokusy ztrácí vládní koalice drahocenný čas k tomu, aby konečně zdanila nelegální internetové hráče, kteří již více než deset let vyvádějí miliardy korun z ČR,“ řekl ParlamentnímListům.cz Petr Vrzáň.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Petrů

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…