Vláda projedná mimo jiné paušální daň pro živnostníky

29.06.2020 6:42

Paušální daň pro živnostníky s ročním příjmem do jednoho milionu korun či novelu zákona o myslivosti projedná na dnešním zasedání vláda. Ministři by se mohli zabývat i návrhem kompenzací ve výši zhruba 350 korun denně pro lidi pracující na dohodu za dobu koronavirových omezení od 12. března do 8. června. Kabinet má na programu i kontrolní závěry Nejvyššího kontrolního úřadu a informace ministerstev o tom, jak plní související opatření.

Vláda projedná mimo jiné paušální daň pro živnostníky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad vlády, ilustrační foto

Živnostníci by podle ministerstva financí mohli od roku 2021 platit pouze jednu paušální daň, složenou z minimálního odvodu na zdravotní pojištění, navýšeného minimálního odvodu na sociální pojištění o 15 procent a daně 100 korun. Paušální daň bude fungovat na dobrovolné bázi. Pro příští rok vychází na 5740 Kč měsíčně. Podle ministerstva by měla živnostníkům ušetřit peníze i čas.

Novela zákona o myslivosti by měla podle ministerstva zemědělství vést k efektivnějšímu snižování stavů spárkaté zvěře. Počítá i s elektronickou evidencí myslivosti, která by zjednodušila administrativu. Pravděpodobně neutrální postoj zaujme vláda k návrhu poslanců ANO, ČSSD a Pirátů, kteří chtějí zrušit daňové osvobození příspěvku zaměstnavatele na soukromé životní pojištění.

Vláda se bude zabývat také jmenováním Zuzany Kročové do funkce rektorky Univerzity obrany v Brně. Ministři projednají i materiál, podle kterého budou České dráhy další tři roky sídlit za téměř 30 milionů korun ročně v části budovy ministerstva dopravy v centru Prahy. Na návrh ministerstva vnitra by mohla vláda rozhodnout o zaslání darů ve výši celkem 87 milionů korun do Srbska či Řecka, Mali, Libanonu nebo na Ukrajinu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…