Vláda rozhodne o postupu proti koronaviru a zpřísnění v krajích

11.02.2021 6:30

Vláda dnes ráno probere možnosti prodloužení opatření proti šíření koronaviru podle zákona o ochraně zdraví pro případ, že ve Sněmovně neuspěje s žádostí o prodloužení nouzového stavu

Vláda rozhodne o postupu proti koronaviru a zpřísnění v krajích
Foto: psp.cz
Popisek: Poslanecká sněmovna ČR

Opozice přidat své hlasy pro pokračování nouzového stavu po neděli 14. února odmítá, menšinový kabinet v čele s premiérem Andrejem Babišem (ANO) podle ní neplní své sliby. Když poslanci žádost vlády nepodpoří, většina opatření přestane s nedělí platit. Kabinet je chce nahradit, i když podle vicepremiéra Jana Hamáčka (ČSSD) kvůli tomu budou hrozit soudní pře.

Ministři dnes také posoudí zpřísnění opatření v koronavirem nejpostiženějších krajích - Karlovarském a Královéhradeckém. Vedle omezení pohybu v některých okresech vláda zřejmě zváží zavedení povinnosti nosit v rizikových místech respirátory.

Kabinet měl dnes na naplánovaném zasedání původně projednávat změny ve státním rozpočtu a návrh na zavedení bonusu pro lidi v karanténě či izolaci, obě předlohy ale odložil na zasedání, které se odehraje v pondělí.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …