Vláda se sejde po jednání Sněmovny, poprvé v novém složení

12.12.2012 6:09

Vláda, která se dnes sejde po konci jednacího dne Poslanecké sněmovny, zasedne v novém složení. Už přes den totiž prezident Václav Klaus jmenuje dva její nové členy - ministra dopravy Zbyňka Stanjuru a ministra bez portfeje a šéfa legislativní rady Petra Mlsnu. Vicepremiérka Karolína Peake absolvuje poprvé jednání kabinetu v nové funkci ministryně obrany.

Vláda se sejde po jednání Sněmovny, poprvé v novém složení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

Kabinet v tomto složení zřejmě projedná mandát premiéra Petra Nečase (ODS) pro jednání summitu EU, který se koncem týdne sejde v Bruselu a bude řešit problematiku vznikající bankovní unie a jednotného bankovního dohledu.

Ministři by se měli kromě jiného dnes zabývat zprávou o životním prostředí v ČR v roce 2011 z dílny ministerstva životního prostředí. Podle dokumentu se v tomto roce zátěž životního prostředí snížila vlivem klesající energetické a materiálové náročnosti hrubého domácího produktu. Výroba technologicky vyspělejších produktů totiž měla nižší nároky na energie, takže vznikalo i méně emisí. Na stavu životního prostředí se projevilo i snižování výrobních nákladů spojené s přetrvávající hospodářskou stagnací a úsporami v domácnostech.

Kabinet projedná také několik poslaneckých návrhů, například poslanecký návrh novely zákona o veřejném zdravotním pojištění, či návrh novely zákona o loteriích.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chudí, staří, nevzdělaní? Útok na odpůrce EU zničen pár větami

10:21 Chudí, staří, nevzdělaní? Útok na odpůrce EU zničen pár větami

Staří, v ekonomických problémech, nevzdělaní. Takoví jsou dle společného projektu agentury STEM a Če…