Vláda utlačuje aktivní lidi. Ukažme Babišovi, že nepatříme na Východ, vyzývá předseda ODS. A pak se pustil do Bruselu...

10.10.2015 18:19

Hostem sobotního Press klubu Luboše Xavera Veselého na Frekvenci 1 byl předseda ODS Petr Fiala, kterého těší stabilizace ODS na politické scéně. Teď je ještě třeba, aby se vrátila do role nejsilnější pravicové strany v Česku. Ostře se pustil do Andreje Babiše (ANO), když smetl ze stolu několik jeho tvrzení. Stranou jeho pozornosti nezůstala ani uprchlická krize a tady Fiala nenechal nit suchou na Bruselu.

Vláda utlačuje aktivní lidi. Ukažme Babišovi, že nepatříme na Východ, vyzývá předseda ODS. A pak se pustil do Bruselu...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Dnes jsou lidé, kteří podnikají, aktivně pracují či zaměstnávají další spoluobčany, utlačováni vládou Bohuslava Sobotky (ČSSD) a Andreje Babiše (ODS). Občanští demokraté tyto aktivní pracovité a svobodně myslící lidi hodlají hájit. Dal také jasně najevo, že Česká republika patří na Západ, a nikoli na Východ.

Následně se vyjadřoval ke konkrétním krokům vlády dua Sobotka a Babiš. Pokud vstoupí elektronická evidence tržeb v platnost, ODS ji zruší, až se vrátí k moci. Andrej Babiš se na vše dívá jen z perspektivy velkých firem, těm EET pravděpodobně neuškodí, ale vlastníka malé hospody či jiné drobné podnikatele to neúměrně zatíží,“ rozčílil se šéf ODS.

Ze stolu smetl Babišův argument, že proti EET protestují jen lumpové, kteří podvádí na daních. „To je argument naprosto falešný,“ vypálil Fiala. Stačí se totiž zamyslet nad tím, že ne všude skvěle funguje internet. Už to bude pro drobné podnikatele problém. Nemluvě o tom, že zmíněným hospodám vláda ještě přidá, až v hospodách třeba zakáže kouření. Fiala by prý raději žil ve společnosti, která permanentně všechno nekontroluje.

Kdyby byly daně nízké a celý daňový systém by byl jednoduchý, tak by málokdo pociťoval nutnost od placení daní utíkat,“ poznamenal.

Zmatek, kterým prochází současná vláda, dobře ilustruje i zákon o hazardu. Ve sněmovně leží 4 návrhy na regulaci hazardu, přičemž jsou tři vládní a jeden poslanecký. To je už samo o sobě nesmysl a ukazuje na nepořádek v kabinetu.

Česká vláda selhává nejen v uprchlické krizi

Ve druhé polovině pořadu se vyjadřoval k uprchlické krizi. EU prý v této věci zatím mnoho nedělá. „Kvóty totiž nejsou žádné opatření,“ zdůraznil. Kvóty budou škodit jak státům EU, tak uprchlíkům, takže nikdo nebude spokojen. Česká vláda má špatnou zahraniční politiku a nehájí zájmy České republiky,“ rozčílil se host. Došlo na to, že Česko je v EU tak či tak za potížistu, kvóty stejně máme na talíři a hrozí, že budeme kdykoli v budoucnu přehlasováni zase.

EU však selhala i při řešení řecké krize, což ukazuje, že EU dokáže fungovat jen v klidných časech. V časech krize nemá řešení, a to se musí změnit. „Všimněte si, že neříkám, abychom opustili EU, to není realistické řešení, říkám, že je třeba otevřít zakládající smlouvy a rozvolnit některé politiky, což realistické je,“ konstatoval. Měli bychom se důrazně bránit, abychom nebyli znovu a znovu přehlasováváni.

V tuto chvíli hraje prim v EU Německo a ačkoli má Fiala Německo rád, nezdá se mu to zdravé, protože Němci prosazují především svoje zájmy. „Já to chápu, ale i my bychom měli prosazovat své zájmy,“ zmínil Fiala. Problém ale je, že toto premiér Sobotka nechce slyšet.

 

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…