Vláda vyměnila pět členů řídícího výboru fondu dopravy

21.03.2018 12:37

Vláda dnes vyměnila pět z devíti členů řídicího výboru Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI), který slouží k financování dopravních staveb. Vyplývá to z informací na internetových stránkách vlády. Ze sedmi členů, kterým končí čtyřleté funkční období, ministr dopravy Dan Ťok (za ANO) navrhl prodloužit členství třem, podotýká ČTK.

Vláda vyměnila pět členů řídícího výboru fondu dopravy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Schůze vlády v demisi. Na programu mimo jiné i novela zákona o zbraních či zákoníku práce

V SFDI další čtyři roky zůstanou náměstek ministra dopravy Jakub Kopřiva, ředitel odboru strategie ministerstva Luděk Sosna a zmocněnec pro digitální vzdělávání ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy Ivan Pilný.

Za členy výboru byli nově vybráni ředitel odboru infrastruktury a územního plánu ministerstva dopravy Josef Kubovský, který se stane místopředsedou, ředitel odboru fondů EU ministerstva dopravy Marek Pastucha, ředitel odboru drážní a vodní dopravy ministerstva dopravy Jindřich Kušnír, náměstkyně ministryně pro místní rozvoj Marcela Pavlová a ředitelka odboru financí a ekonomiky ministerstva dopravy Magdalena Faltýsková.

Ve fondu tak skončil místopředseda výboru Kamil Rudolecký a dále Milan Urban, Jiří Zemánek a Jiří Koliba, kterým vypršel mandát, a Libor Topol, kterého ministr navrhl odvolat před koncem funkčního období. Ministr dopravy je ze zákona předsedou výboru.

Při výběru nových členů výboru bylo přihlíženo k jejich dosavadní minimální pětileté praxi v oborech dopravy, veřejného financování nebo územního plánovaní, uvedlo ministerstvo. U místopředsedy výboru byla stanovena délka praxe minimálně deset let.

Státní fond dopravní infrastruktury slouží pro rozvoj, výstavbu, údržbu a modernizaci silnic a dálnic, železničních dopravních cest a vnitrozemských vodních cest. Rozpočet SFDI na letošní rok počítá se 72,5 miliardy korun ze státního rozpočtu včetně dotací z EU. Loni to bylo zhruba o deset miliard víc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…